2021. augusztus 17., kedd

ÍGY IS LEHET SPÓROLNI A KÜLFÖLDI NYARALÁSON - PÉNZÜGYI TRÜKKÖK, AMELYEKET ÉRDEMES TUDNI AZ UTAZÓKNAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.08,17.


Jelentős összeget spórolhatunk a külföldi nyaraláson, ha megpróbálunk a pénzügyekből is előre felkészülni. A pénzváltás, a kártya- és a készpénzhasználat megfelelő megválasztásán ugyanis pénzt takaríthatunk meg. Mutatjuk, milyen problémákra érdemes felkészülni. Fontos az óvatosság is.


Sokat spórolhatunk külföldi utazásaink során a pénzügyi szolgáltatásokon, ha időben felkészülünk a nyaralásra. A legtöbbet az árfolyamon nyerhetjük, de erre a legnehezebb felkészülni. Mint megírtuk, az idén nagy kilengéseket produkált az euró forintárfolyama. A jegybank által közzétett adatok szerint a legdrágább a közös európai deviza március 19-én (368,25 forint), a legolcsóbb pedig június 7-én (345,64 forint) volt. A két időpont között az eltérés 23 forint. Májusban még elég volt, hogy az MNB elnöke belengette a kamatemelést, nyáron viszont már a második kamatemelés sem repítette fizetőeszközünket idei legjobb pozíciójába.

Azt is megírtuk, hogy ha valakinek nem sikerül akkor bespájzolnia a célország devizájából, amikor éppen erős a forint, jobban jár, ha itthon indulás előtt pénzváltónál megveszi a devizát, mintha külföldön kártyával fizetne. Annyival kedvezőbbek ugyanis a pénzváltók árfolyama a bankokénál. (Itt pedig összegyűjtöttük, hogy augusztus 11-én milyen áron lehetett beszerezni az eurót néhány banknál és a legjobb valutaváltóknál.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.