2021. augusztus 18., szerda

JÁRVÁNY UTÁN: TAPS HELYETT ELVETT PÓTLÉK, CSÖKKENŐ BÉREK – MEGSZÓLALT EGY ÁPOLÓ

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: SEGESVÁRI CSABA
2021.08.17.


Szétszakította az egészségügyi bértáblát az orvosi béremelés, miközben az ápolókra rótt munka nem csökkent. Ami mégis, az a bér, hiszen egy pótlék eltűnt az új szolgálati törvénnyel. Egy szegedi ápoló mesélt lapunknak arról, hogyan élték meg a koronavírus hullámait, esetenként miért nem hallgattak a protokollra, hogyan viselték ők maguk a betegséget, miért nem mentek kórházba a tüneteikkel, hogy mennyit túlóráztak, és hogy mindezek után mennyit keresnek most az új szerződéseikkel. A fenntartó az ápoló szerint alig kommunikál velük, de az SZTE és az Országos Kórházi Főigazgatóság az Átlátszó kérdéseire sem válaszolt.


„Az oltásoknak köszönhetően véget ért a koronavírus-járvány harmadik hulláma Magyarországon” – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs június 8-i sajtótájékoztatóján. Az Átlátszó Koronavírus Monitorja szerint 2021. június 8-ig 29 883-an haltak meg a koronavírusban, a hivatalos adatok szerint 806 206-an fertőződtek meg.

Arról, hogy miként zajlott az élet a COVID-osztályokon, leginkább névtelenséget kérő egészségügyi dolgozók beszámolója alapján írhattunk, ugyanis a kormány – ebben is – korlátozta a sajtót...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.