2021. augusztus 18., szerda

KABULI SRÁCOK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.08.18.


Ha 56-os hős lennék, pofán verném Bencsik Andrást. 56-os hősök azonban nincsenek, Dózsa László 1942-ők vannak, Schmidt Mária konyhája által átalakított múlt van, és az ebből fakadó lehangoló jelen. Bencsik Andrást hovatovább nem szabadna emberek közé engedni, voltaképp azóta nem lehetne őt fertőzni hagyni, amióta publikálta „Érzelmi kötődés” című, a magyar fiatalok szovjetbarát nevelésének fontosságáról szőtt álmait, amihez képest most meg Orbánt nyáladzik. Bencsik Andrásnak elvei és eszméi a fentiekből fakadóan nincsenek, ezért lehet a NER egyik ikonikus alakja, a békemenetek szervezője. A bencsikandrásokat egy jobb érzésű ember megvetően leköpi.

A bencsikandrások közül pedig a jelenség névadóját, Bencsik Andrást az 56-os hősök még pofán is vernék. Ha volnának 56-os hősök. Ámde nincsenek. Ebből a nézőpontból érdektelen volna Bencsik András delíriuma, amelyben a tálibokat, azok mostani afganisztáni térfoglalását a magyari 56-osok ténykedéséhez hasonlította, mondván, nem elfoglalnak, hanem vissza. Ebből neki a szabadságharc jött le, vagy csak a kalasnyikovok látványa igézte meg, nem tudható, viszont, ha 56-os hős lennék kikérném magamnak nagy öntudattal ezt a párhuzamot, mert létezésem értelmét vonja kétségbe. Nem egyéb különbözik a két eseményben, mint a történelmi helyzet és az eszmék.

Ezen túl a társadalomfilozófia, a morál, és az Úr bocsássa meg nekem, a képzelt Isten személye is, csak a kalasnyikov a közös, viszont Bencsik fejébe belelátok, és kiveszem benne azt a kifacsart, Schmid Máriával és Orbánnal spékelt logikát, hogy a tálibok a liberális amerikaiaktól foglalják vissza a hazájukat, így az Orbán-féle univerzális szabadságharc hősei ők. Hogy menekülni kell előlük, mert nyomukban a kínhalál jár, az a bencsikeket nem zavarja, így ők azok is, akik belerúgnak magyari földön azokba, akik a haláltól futnak, és mondhatnám azt is, hogy készen vagyunk, körbeértünk, pedig nincsen ez így, a móka és kacagás csak most kezdődik ugyanis.

A Bencsik eszméihez hasonló alakok hozták létre például a Pesti srácok nevű trágyadombot, amit nyomdaipari terméknek neveznek, de ettől függetlenül a nevüket tényleg az 56-osoktól lopták. Bencsik abba bele sem gondolt, mert ez a tevékenység elképzelhetetlen számára, hogy amint a tálibokat leötvenhatosozza, akkor nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a redakció kebelében dolgozó nyomorultak tálibok, „az öreg” becenévre hallgató Stefka, aki pedig itt lapigazgató, a főtálib, és már helyben is vagyunk. Innentől lehetne a nyomdaipari terméket Kabuli srácoknak is nevezni, s ugyan tudom, hogy elég messzire mentem, de csak következetes voltam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.