2021. augusztus 23., hétfő

LUKASENKA FELAJÁNLOTTA SEGÍTSÉGÉT ORBÁNNAK, VELE EGYÜTT HARCOL A „MELEG-PROPAGANDA” ELLEN - A KLUBRÁDIÓ NEMZETKÖZI LAPSZEMLÉJE

KLUBRÁDIÓ
Szerző: CSERNYÁNSZKY JUDIT
2021.08.23.


Hosszú üzenetben köszöntötte Áder János köztársasági elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt augusztus 20-a alkalmából Aljakszandr Lukasenka. A belarusz elnök a közös magyar és belorusz keresztény értékrendről beszélt, illetve közös harcra szólította fel kollégáit a melegpropaganda és a liberálisok ellen
.

A Deutsche Welle a Magyar Nemzetben megjelent Huxit ötlete kapcsán felteszi a kérdést, ha az újság felveti, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból, akkor vajon ez azt jelenti, hogy ezt maga Orbán Viktor akarja? Merthogy a Nemzet gyakran funkcionál lakmusztesztként, Orbán Viktor egy-egy döntés meghozatala előtt az újságon keresztül teszteli a közvéleményt. Ráadásul a 15-én feltett kérdés eddig gyakorlatilag tabunak számított, míg kormányzati berkekben is – írja a Deutsche Welle. Mivel a nemzetes cikket Fricz Tamás jegyzi, minden bizonnyal előtte véleményét megfuttatta a kormánynál is, sőt feltehetően egyet is értettek vele. Erre utalhat például az is, hogy Kövér László házelnök korábban úgy fogalmazott, ha most kellene népszavazást tartani az uniós tagságunkról, akkor valószínűleg ő nemmel szavazna. Orbán Viktor brüsszeli harcaiból pedig arra lehet következtetni, hogy jelenlegi formájában számára elfogadhatatlan az Unió. Az ellenzék rögtön arra figyelmeztet, aki ezek után Orbánra szavaz, az feltehetően uniós tagságunk megkérdőjelezésére is. Politikai elemző szerint ez felér egy brüsszeli zsarolással, megint pozícióját akarja ekképp javítani Orbán. Illetve nem éri meg neki benn maradni, ha a későbbiekben nem nettó haszonélvezője lesz Magyarország, hanem befizetője a tagságnak. Az biztosnak tűnik, hogy Orbán a jelen pillanatban nem akar kilépni. Egy dolgot azonban el fog érni: ebben a kérdésben is megosztja az országot. Elképzelhető azonban, hogy elpártolhatnak Orbántól az uniópárti szavazók.

Magyarok verekedtek Ausztriában

Egymásnak esett 15 magyar az osztrák Seefeld városkában, a rendőrség szombaton nagy erőkkel vonult ki, mert mint ahogy a tiroli Unser írja, igencsak eldurvult a két család közti verekedés. Ketten súlyos fejsérülést szenvedtek, öten kerültek kórházba, a verekedés során késeket, paprika sprayt foglalt le a rendőrség. A verekedés okát egyelőre nem tudni.

Újabb menekülthullám


Ötven évvel Vietnám után ismét ezrek menekülnek egy újabb elveszített amerikai háború miatt – írja a New York Times. Anno 300 ezer menekültet fogadott be az Egyesült Államok Vietnámból, Laoszból és Kambodzsából a vereséget követő 4 év alatt. Most aligha lesz képes erre. A Pew Research Center legfrissebb adatai szerint inkább befogadják az amerikaiak a gazdasági-megélhetési menekülteket, mint a háborúból érkezőket. Emellett számszerűleg meg is határozzák most már évek óta, hogy egy év alatt hány menekültet fogadhatnak be. Trump 15 ezerben határozta meg ezt a számot. Biden elnök július végéig mindössze 6300 menekültet engedett be. Mindenesetre most úgy tudni, hogy 65 ezernél állt meg ez a szám. 12 kormányzó – vegyesen demokraták és republikánusok – már jelezték befogadási hajlandóságukat. Tucker Carlson, szerint akár milliósra növekedhet a menekültek száma: „Először mi szálltuk meg Afganisztánt, most pedig mi leszünk megszállva” – összeegezte a helyeztet a Fox News sztár műsorvezetője, aki egyébként osztja Orbán Viktor magyar miniszterelnök menekültellenes politikáját. A New York Times ennek kapcsán sorra vette a menekülthullámokat, és megállapította, hogy Európából a II. vh-t követően 350 ezer menekültet fogadtak be, zömében holokauszt túlélőket. Dwight D. Eisenhower mintegy 40 ezer magyarnak adott lehetőséget az újrakezdéshez. Kennedy elnök alapvetően a kubaiaknak. A 80-as években orosz zsidók, a 90-es években a volt Jugoszláviából érkeztek sokan. Afganisztánból pedig 89 után vándoroltak be először az orosz csapatok kivonulását követően. Ám az is kiderült, hogy március végével 21 ezer afgánnak és 53 ezer családtagnak már ki is bocsátották a SIV-t (Special Immigration Visa), a speciális beutazó vízumot. Ez pedig a cikk szerzője szerint felveti annak gyanúját, hogy mégiscsak előre eltervezték a csapatkivonásokat.

Közös harcra buzdít Lukasenka a "melegpropaganda" ellen

Az orosz nyelvű Lenta portálról tudtuk meg a Szputnyik Belorusz információi alapján, hogy Lukasenka hosszú üzenetben köszöntötte Áder János kollégáját illetve Orbán Viktort augusztus 20-a alkalmából, és melegen ecsetelte, hogy a magyar és a belorusz keresztény értékrend mindig közös volt, mert mindkét ország családfelfogása egy és ugyanaz. Vissza kell verni a „demokratikus” országból jött jogtalan támadásokat és közös harcra szólította fel kollégáit a meleg-propaganda és a liberálisok ellen. Orbán Viktornak pedig megköszönte, hogy a legnehezebb időszakban kiállt Belorusz mellett.

Orbánt dicsőíti az amerikai konzervatív gondolkodó

A 3 hónapot Budapesten töltött amerikai konzervatív gondolkodó, Rod Dreher Orbán keresztény erkölcsét dicsőíti augusztus 20-a alkalmából. Sok politikusnak kellene követnie a példáját, mert Szent István örökébe lépett, rajta kívül még így senki volt képes megtestesíteni azt a keresztény eszmét, amit első királyunk képviselt. Noha hozzáteszi, hogy Orbán fia, Gáspár minden bizonnyal nagyobb hívő – olvashatjuk az általa alapított The American Conservative folyóirat blog-posztjában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.