2021. augusztus 5., csütörtök

ORBÁN FRANKENSTEINI SZÖRNYET CSINÁLT A KERESZTÉNYDEMOKRÁCIÁBÓL

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk
2021.08.05.


A Foreign Policy amerikai külpolitikai szaklap szerint Orbán Viktor egy frankensteini szörnyet csinált az európai kereszténydemokráciából. Sőt, már ott tart, hogy exportálja ellentmondásos ideológiáját. Ezzel át akarja alakítani a földrész egész politikáját, ami érthetően dühíti a hagyományokhoz ragaszkodó nyugati politikusokat.


Az orbáni kotyvalék ugyan próbál a kereszténydemokrácia köntösében megjelenni, ám közben pajzsul szolgál az egyre élesebb brüsszeli bírálatok kivédésére. Továbbá eszköz a kisebbségek elleni hátrányosan megkülönböztető törvények bevezetéséhez, valamint kényelmes narratíva a Fidesz nacionalista elemeinek feltöltésére – idézi a hvg.hu a Foreign Policyt.

A szerző, Amanda Coakley, aki Bécsből tudósít a térségről, úgy látja, hogy az orbáni Magyarországon igen fontosak a jelképek. Az EU alapító ideológiájának átformálása nem csupán jelzés Brüsszelnek, hanem ráerősít a kormányfő tekintélyelvű személyiségére, hogy itt olyasvalakiről van szó, aki félelem nélkül oltalmazza nyáját a nyugati farkasokkal szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.