2021. augusztus 11., szerda

ORBÁN HAZUDOTT A FOX NEWS-NAK, HOGY AZ ELLENFELEIK ANTISZEMITÁK ÉS NEM ŐK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.08.10.


...Magyarországon jelenleg egyetlen szélsőjobboldali párt van (a Jobbiknak csak a múltja az, nem véletlenül hagyták el és váltak ki a párt radikálisai), ez pedig a Fidesz. A Fidesz fasiszta államot épít, amely megdöntötte a liberális demokráciát. Rendszerének ideológiája az antiszemitizmus, a gyakorlatban a tudomány, az oktatás, a sajtó és a művészet szabadsága elleni támadás kimondatlanul a tipikus és szokásos antiszemita, náci program megvalósítása. A Soros György elleni kampány náci propaganda, egyértelműen az antiszemita előítéletekre és gyűlöletre épül. A “Soros-terv” egy náci összeesküvés-elmélet a keresztény Magyarország felszámolására, ugyanolyan, mint a hitleri náci összeesküvés-elméletek voltak.

A Fidesz politikusai állították és avatták fel a legtöbb antiszemita szobrot, ők tették tananyaggá a nyilas Nyírő, az antiszemita és fasiszta Wass Albert “műveit”. Ők állítottak szobrot olyan hírhedt antiszemitáknak, mint Prohászka Ottokár és Tormay Cécile, neveztek el utcákat róluk. Még Obama elnök is tiltakozott a zsidótörvények megalkotásában döntő szerepet játszó Hóman Bálint szobra ellen, amit szintén a Fidesz tervezett felállítani. Hóman faji alapra helyezkedő zsidó-törvényeket szorgalmazott és részt vett azok megalkotásában. Neki is a Fidesz akart szobrot állítani. A Horthy-szobrokról nem beszélve.

De a legnagyobb antiszemita szobor a Szabadság téren az éj leple alatt felállított náci emlékmű, amely tagadja a magyar állam szerepét a holokausztban, tagadja Magyarorzág antiszemitizmusát a Horthy-rendszerben, amely az Orbán-rendszer előképe és szellemi elődje. Mindezt azért, hogy az Orbán-rezsim saját antiszemitizmusát is tagadja, és elrejtse a “keresztény-nemzeti” idológia tiszta antiszemita jellegét. Ne feledkezzünk meg a Nemzeti Vértanúk Emlékművéről sem, aminek eredetijét éppen az amerikaiak döntették le, s az újat Orbán avatta. Az antiszemita jellege egyértelmű...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.