2021. augusztus 11., szerda

PUBLICUS: A FIDESZES SZAVAZÓK KÖZEL HÁROMNEGYEDE SZERINT NEM ELFOGADHATÓ, HOGY KORMÁNYKRITIKUS EMBEREKET HALLGASSANAK LE

TELEX
Szerző: CSEKE BALÁZS
2021.08.11.



A magyar lakosság majdnem háromnegyede (74 százalék) hallott már a Pegasus-botrányról, és több mint fele (51 százalék) úgy gondolja, hogy a kormány kezdeményezte az újságírók, politikusok, ügyvédek lehallgatását – derült ki a Publicus Intézet július végi, Népszava számára készített felméréséből.

A kormány először ezt tagadta, később azonban lényegében óvatosan beismerte, hogy állami szolgálatok lehallgathatták az Orbán-rendszerrel kritikus személyeket.

Bár a kormánypárti médiát nem lehet azzal vádolni, hogy túltolták volna a megfigyelési ügyről szóló tájékoztatást,

a Fidesz–KDNP szavazóinak több mint kétharmadához (68 százalék) így is eljutott a híre.


41 százalékuk ennek ellenére nem gondolja azt, hogy a kormány kezdeményezte volna a lehallgatásokat, és csak negyedük válaszolta azt erre a kérdésre, hogy igen.

A felmérésből az is kiderült, hogy a kormány szimpatizánsainak 71 százaléka nem tartja elfogadhatónak, hogy kormánykritikus személyeket figyeljenek meg. 43 százalékuk pedig azt válaszolta, hogy mennie kell annak a miniszternek, aki alá az adatokat gyűjtő szervezet tartozik.

Orbán Viktor támogatottságát viszont láthatóan nem rendítette meg a botrány, a kormánypárti szavazók mindössze 7 százaléka gondolja úgy, hogy a miniszterelnöknek le kell mondania, ha kiderül, hogy kormányának köze van a megfigyelési botrányhoz...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.