2021. augusztus 18., szerda

SINOPHARM A LEGIDŐSEBBEKNEK ELŐSZÖR, MÁSODSZOR... ÉS HARMADSZOR IS

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.08.17.


Gazdálkodni kell az oltóanyaggal – ezt üzente korábban Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter, ukázát pedig tettek követték. A hivatalos tudósítások szerint Sinopharmmal oltottak a hétvégén több szociális intézményben, idősotthonban. Legalábbis az MTI egy szociális intézményben készült képéhez azt írta: a kínai vakcina „harmadik adagja fecskendőkben előkészítve az oltáshoz”. „A tisztességes szakmai állásfoglalás szerint a 65-70 felettieknél a Sinopharm 50-70 százalékban hatásos csupán, miközben semmi rendes kísérlet – mármint a magyarországi emberkísérleten kívül – nincs is a vakcina hatásosságának a felmérésére” – hívta fel a figyelmet Falus Ferenc, aki szerint ez „magyarra lefordítva annyit jelent, hogy a készleteket el kell használni, bele kell nyomni valakibe, akár hat, akár nem hat. S ha szükséges, majd megkapja 4., majd pedig akár 5. oltásként is – feltéve, ha még életben lesz”.


Az MTI egyik, 2021. augusztus 1-jén kelt képes tudósítása szerint „A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina harmadik adagja fecskendőkben előkészítve az oltáshoz a nagymányoki Váraljai ’Őszikék’ Szociális Intézményében” – amiből nem csak az derül ki, hogy a közhiedelemmel ellentétben voltak olyan idősotthonokban és szociális intézményekben élő emberek, akiket az év elején nem a nemzetközi ajánlások szerint hatvan éven felülieknek is javallott Pfizererrel vagy Modernával, hanem az idősebb korosztály számára még a kínai gyártó által sem javasolt kínai Sinopharmmal oltottak be.

„Az idén januárban azért adták a Pfizert, majd később a Modernát, mert akkor még nem volt más vakcina, de menet közben megjött a Sinopharm, s valószínűleg azt kaptak azok, akik az első Pfizer/Moderna-szórásból kimaradtak” – mondta portálunknak Falus Ferenc...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.