2021. augusztus 20., péntek

TALÁLKOZNI EGY FIDESZES POLITIKUSSAL

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.08.20.


Más modell alapján működik az SZFE. Mint tudjuk, alapítványi álom szerint, aminek látszanak is az első gyümölcsei. Nyári tábort szerveztek az alapítványos irányítók nemrégiben a leendő gólyáknak, hogy szokják mindazt a jót, amiben részük lesz majd oktatásuk-képzésük, illetve mint kitetszik, átnevelésük során. Azt tudhattuk meg az egyetem honlapjára írt termelési jelentésből, hogy más örömök mellett a leendő gólyák a tábor során abban a kegyben részesültek, hogy találkozhattak fideszes politikusokkal is egyenest. Már megérte színészpalántának állni, rögtön a tanév előtt orgazmusuk volt: közelről láthattak fideszes politikust. (És még mennyit fognak.)

Hogy meg is lehetett-e tapogatni és szagolgatni a politimókusokat, vagy csupán mindent a szemnek alapon távolról voltak csodálhatók, arról nem szól a termelési jelentés. De nem is kell igazán, már ebből is láthatták a leendő gólyák, hová kerültek, és mi vár rájuk. No most akkor, amikor a gyászos emlékű Hofmann Rózsa, aki megkezdte a felsőoktatás szétbarmolását, kijelenti – mert kijelentette -, hogy az iskolákban hazafias alapú szexuális nevelést kell folytatni, akkor mit várhatnának szegény színészpalánták. Örüljenek, hogy nem festik őket nemzeti színekre, és hajtogatnak belőlük kokárdát Orbán Viktor lukába. Viszont látjuk, mire megy ki az egyetemek alapítványi fenntartása.

A lopáson kívül, persze. De ezt eddig is tudtuk, ezért ordítottunk, ám most már késő. Itt az elején azon kell morfondírozni pöttyet azonban, hogy a leendő gólyák is tudták-e hová kerülnek, hogy egyetemi színészképzés címen bábokat akarnak belőlük faragni Orbán társulatába, és ennek terhével vállalták az átnevelőtábort. Vagy csupán most szembesültek azzal – a fideszes politikusok látványával együtt –, hogy át lettek verve, és rá kellett döbbenniük arra: ők nem ilyen lovat akartak. Eldöntendő kérdés és helyzet, egyik kimenetel sem jobb a másiknál. Mert vagy már most, az átnevelés előtt narancsos az agyuk, vagy utána lesz az, a végeredmény szempontjából teljesen mindegy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.