2021. augusztus 14., szombat

VÁLLALJA-E MATOLCSY AZT A SZEREPET, AMIVEL RENDSZERBONTÓ IS LEHET?

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk / BÁNÓ ANDRÁS
2021.08.14.


Minden normális közgazdász azt kérdezi, meddig akarod még magadat túlkölteni kedves kormány, amikor ez a túlköltés adósságot és inflációt növel – jelentette ki Lengyel László közgazdász. A Pénzügykutató Zrt elnök-vezérigazgatója azzal magyarázta a költségvetési pénzek újabb átcsoportosítását, hogy „tolja be a pénzt a kormány egy olyan időszakban, amikor vissza kellene fognia, de tudjuk, hogy választási év jön.”


A múlt év őszéig az volt Matolcsy világában a fő álláspont, hogy Varga Mihály és közte éles ellentét van, és Orbán Viktor legyen szíves ebben az ellentétben mellette dönteni – mondta Lengyel László. Hozzátette, „azonban itt Orbán Viktor az, aki alapvetően meghatározza, hogy Varga mit csinálhat és felfogta Matolcsy, hogy hiába mond bármit Varga Mihályról, ha Orbán Viktor volt, aki eldöntötte, hogy arra megyünk és nem arra. Az elmúlt időszakban tett nyilatkozataiban az látszik, hogy azokban a legbrutálisabban az orbáni politika ellen szól. Amikor valaki az elmúlt tíz éves kormánypolitikáról azt mondja, hogy közepesen teljesített, s ez nem Varga Mihály, hanem Orbán Viktor kormánya.”

A Klikk Tv Heti Egyenleg című műsorában a közgazdász úgy folytatta, van véleménye Matolcsy György szakmai tudásáról, de tényleg évek óta mondja, hogy a tudásba kellene fektetni. „Még a nyomorult alapítványait is – tekintsünk el attól, hogy ebben mennyi a korrupciós ügylet – elvileg arra hozta létre, hogy tudást halmozzunk fel, hogy ide 5G-t kellene behozni, ő a kínaiakat is úgy tekinti, mint akik egy tudásfelhalmozással jöttek föl és nem a diktatúrát nézi. Ebből a szempontból azt veti Orbán Viktor szemére, hogy Te ezt félredobtad, ezzel engem dobtál félre. Ez személyes sérelem, köztük hideg polgárháború van, amelyben egyértelműen és világosan kiderül, hogy nem engedhetnek. Matolcsy minimum egyenrangúnak gondolja magát Orbán Viktorral – ha nem fölötte állónak. Úgy véli, ő tudja, miről van szó, tudja, hogy néz ki a világ gazdasága, tudja, hogyan kellene kezelni, Te pedig kedves Viktor még mindig nem ébredtél föl, hogy ez micsoda.”
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.