2021. szeptember 30., csütörtök

A FIDESZ TÚL AKARJA ÉLNI AZ ELŐVÁLASZTÁST ÉS BÍZIK A SAJÁT CSODAFEGYVEREIBEN

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.09.30.


„Kockázatokat is rejt a Fidesz taktikája, hogy ignorálja az előválasztást, amit úgy kezel, mint ami nem húzza keresztül a saját terveit, csak túl akarja élni, és majd előáll a saját farbáival” – mondta portálunk megkeresésére Szentpéteri Nagy Richard, aki elhibázottnak és a Fidesz számára kedvezőnek tartja azt – az ellenzék által előterjesztett – javaslatot, hogy a tavaszi országgyűlési választásokkal egyidőben tartsanak népszavazást. Híve ugyan annak, hogy minden kormánypárti jelölttel szemben egyetlen ellenzéki jelölt induljon, de az előválasztást nem preferálja, mindazonáltal úgy véli, a jelöltek „többnyire nem rosszak”, az öt miniszterelnök-jelöltet pedig kifejezetten jónak tartja. Sajnálatosnak mondja az alkotmányozás körül kirobbant vitát, de érti, hogy nagyon nagy a társadalmi igény az alaptörvény kidobására. „Politikailag ez világos, de amit mondanak, azt nem lehet támogatni” – szögezi le az alkotmányjogász, politológus.


Mélyen igyekezett elhallgatni az előválasztásnak még a tényét is a kormány, amelynek szócsövei – élükön a sokak szerint ebben törvényellenes módon viselkedő – állami hírügynökséggel (MTI) és a közmédiával. Ezek csak elvétve adtak némi hírt az előválasztásról, tőlük megszokott módon negatív színben tüntetve fel azt és az ellenzéket. De vajon célravezetőnek bizonyul-e majd ez a taktika? Szentpéteri Nagy Richardot kérdeztük.

„A Fidesz magabiztos, szerintem van egy terve, azt pedig nem húzza keresztül az előválasztás, aminek ugyan nem örül, azt egyszerűen egy olyan dolognak tartja, amit túl kell élni” – véli az alkotmányjogász, politológus, aki szerint azonban még nagyobb baj is lehet ebből a Fidesz, a kormány számára. A túlzott magabiztosság, az előválasztás félvállról vétele, az egységes ellenzék lebecsülése visszaüthet. A Fidesz valóban arra játszik, hogy ignorálja ezt az egész előválasztást, ez ugyanis nem az ő területe, s hosszú idő után először fordul elő, hogy nem a Fidesz témáiról van szó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.