2021. szeptember 30., csütörtök

A KÖZPÉNZMILLIÓKKAL KITÖMÖTT CÖF-CÖKA CÉGE HIRDETI A „STOP GYURCSÁNY” PLAKÁTOKAT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2021.09.30.


A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) tulajdonában álló Kövess minket 2022 Kft. finanszírozza azokat a plakátokat Csepelen és Soroksáron (is?), amelyeken a Fidesz Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely ellen kampányol. Hogy pontosan mennyit költöttek a hirdetési helyekre, nem árulták el, de a Momentum listaáron egy citylightra nettó 137 500-206 000 forintos ajánlatot kapott fél hónapra ugyanott. Bár a CÖKA cége vélhetően kedvezményes áron hirdethet, a teljes ár kifizetése sem jelenthetett nekik gondot. A nyíltan kormánypárti alapítvány ugyanis több száz millió forint támogatást kapott állami cégektől az elmúlt években.


Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője a napokban tett közzé egy bejegyzést Facebook-oldalán, amelyben arról írt, „hogyan játssza ki saját törvényét a Fidesz”.

Mint írja, a Fidesz elárasztotta az országot a „STOP Gyurcsány, STOP Karácsony” plakátokkal, ami sok száz milliós (ha nem milliárdos) kampány lenne – ha listaáron vásárolták volna. „De az ördög a részletekben van” – mutatott rá a képviselő. Hivatalosan ugyanis nem is a Fidesz adja ki a plakátot, hanem egy bizonyos Kövess Minket 2022 Kft., amely nem kizárt, hogy jóval olcsóbban, kedvezményes áron bérli a plakáthelyeket. Szabó Szabolcs szerint ezzel kikerülik azt a szabályt, amit a kormány pár éve az ellenzék ellen alkotott meg, de most rájuk is vonatkozott volna.

A politikus arra a 2017-es törvényre utalt, ami plakáttörvény néven vált ismertté a köztudatban. Eszerint:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.