2021. szeptember 6., hétfő

A HATALOM MINDENEK FELETT ÁLLÓ ÉRDEKE

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.09.06.


Orbán haditervéről: miszerint „mi győzünk, ők veszítenek” óhatatlanul az jutott eszembe, ha ők győznek, mindannyian veszítünk. Sőt, elvesztünk. Persze, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára kormánypártiként összegezheti, idézheti, deklarálhatja úgy a kötcsei Polgári Pikniken elhangzottakat - ahogy tette is a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában – „A választás leegyszerűsödött, mert a 2010 előtti Magyarországhoz való visszatérés és az elmúlt 10-11 évben sikert hozó politika között lehet 2022-ben választani. (…) Gyurcsány Ferenc DK-elnök vezetésével a baloldal „egyértelműen a 2002 és 2010 közötti kudarcos kormányzást szeretné visszahozni, ugyanazok a szakpolitikai megoldások, ugyanazok az emberek, ugyanazok a javaslatok várhatók”.


„A mi ajánlatunk az, hogy ne menjünk oda vissza, ahol akkor álltunk, ami egy gyenge és lecsúszó Magyarországot eredményezett”, hanem erősítsük meg a szövetséget a magyar politika és a magyar emberek között, és akkor az ország a következő évtizedben is a sikeres országok közé fog tartozni. De Orbán Balázsnak még kötelessége ezt mondani. Nekünk pedig az a kötelességünk, hogy meghalljuk, mennyire álságos amit mond.

Most nem mennék bele annak a taglalásába, hogy minden valamire való diktátor ott lebegteti a nép előtt a boldog jövő, jólét és Kánaán ígéretét, mint az okos paraszt a szamár előtt a rúd végére kötözött szalmacsomót, hadd higgye az oktalan állatja, hogy egyszer utoléri majd...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.