2021. szeptember 29., szerda

A MI KÖREINKBEN AZ A SZOKÁS…

HÍRKLIKK
Szerző: ODZE GYÖRGY
2021.09.29.



Erre, vagyis az ő köreikre volt szíves hivatkozni a miniszterelnök, amikor a parlament ülésszakán egy ellenzéki képviselő a családi birtok építésének körülményeiről érdeklődött, ami papíron az Orbán-szülők vállalkozása. A „mi köreink” arra vonatkozott, hogy az ő családjukban a gyerekek nem szólnak bele a szülők dolgaiba, ezt ő így szokta meg, és ezt tartja helyesnek. Nálunk ugyan más volt a helyzet, a gyerekek sokszor szóltak bele a szülők dolgaiba, vagy úgy mondhatnám, hogy sok mindent, a fontosabb döntéseket megbeszéltük velük, de hát ahány család, annyi szokás.

Maradva egy bekezdésig Hatvanmajornál. Azok kedvéért, akik nem követték a történetet: ez egy 13 hektáros, azaz 13 ezer négyzetméteres, lényegében arisztokrata birtok, a kőbányászatban meggazdagodott Orbán apuka életműve, személyzeti lakásokkal, istállókkal, hatalmas könyvtárral, sportpályákkal, önálló áramszolgáltatóval és húszezer literes benzintárolóval, hogy biztosítva legyen a szünetmentes áramszolgáltatás, ami azért egy magánbirtok esetében nem szokás.

A kormánypárti propaganda „nem foglalkozunk családi ügyekkel”, „nem foglalkozunk azzal, hogy ki hol tölti a szabadságát”, és „nem foglalkozunk üzleti ügyekkel” olcsó fordulatokat használ minden olyan esetben, amikor a vezető politikusokhoz köthető, tisztességtelen vagy valószerűtlenül gyors gazdagodások derülnek ki. Erre jó példa Orbán édesapjának giga-építkezése. Csak, hogy egészen konkrét legyek: 2021 március 21-én egy újságíró megkérdezte Orbán Viktort arról, nem tartja-e különösnek, hogy az ő regnálása alatt édesapja cége volt a legsikeresebb a bányászati tevékenységben. Sajtófőnöke ezt válaszolta: „a miniszterelnök nem foglalkozik üzleti ügyekkel”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.