2021. szeptember 9., csütörtök

A NYUGDÍJASOK KISZOLGÁLTATOTTAK A KORMÁNYNAK

HÍRKLIKK
Szerző: SEBES GYÖRGY
2021.09.09.


A biztos csak a bizonytalanság. Így összegezte a nyugdíjakkal kapcsolatos legfrissebb fejleményeket a szakértő. Barát Gábor azt is elmondta, hogy a kormány szándékosan teremtett ilyen helyzetet, amelyben egyelőre csak jósolni lehet, hogy az érintettek végül is konkrétan milyen pluszpénzekre számíthatnak a következő hónapokban.


Miután a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette legújabb inflációs jelentését, szélsőséges vélemények is napvilágot láttak az ellátások várható korrekciójáról és az ugyancsak novemberben esedékes nyugdíj-prémium mértékéről. A Magyar Szocialista Párt szerint az áremelkedés olyan mértékű, hogy ahhoz viszonyítva a nyugdíjasok legfeljebb „alamizsnára” számíthatnak. Felidézték, hogy egy év alatt óriási mértékben drágultak alapvető élelmiszerek. Az étolaj például 30,6, a margarin 9,1, a baromfihús 8,9, a liszt 8,2 százalékkal kerül többe, mint tavaly ilyenkor. Mindezért a kormány és a jegybank felelőtlen tevékenységét okolták. Az árak ugyanis már a koronavírus okozta válság előtt emelkedésnek indultak, amire csak rátett a szerintük elhibázott válságkezelés.

Ha viszont valaki a kormányhoz hű médiából igyekszik tájékozódni, akár hurrá-hangulatba is kerülhet. Abból ugyanis az derül ki, hogy jelentős összegekhez juthatnak a következő időszakban az érintettek. Hivatkoznak például a KSH adataira, miszerint az átlagos öregségi nyugdíj ma Magyarországon 150 571 forint. Erre 12 910 forintot kaphatnak a nyugdíjkorrekcióval, tehát így együttesen a novemberi ellátás (a kerekítés szabályai szerint) 163 480 forint lesz. Ehhez adják hozzá a nyugdíjprémiumot, amely az idén akár a maximális összeg, vagyis 80 ezer forint is lehet, miáltal kiszámítható, hogy akár 243 480 forint is érkezhet novemberben egy átlagnyugdíjas számlájára. S mindez pártunk és kormányunk jóvoltából, azt sem feledve, hogy jövő tavasszal választás lesz. Ami előtt januárban még a nyugdíjasok megkapják az évente esedékes emelést, februárban pedig a 13. havi nyugdíj immár kétheti összegét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.