2021. szeptember 20., hétfő

A PÁPA ÚGY OLDOTTA MEG A TALÁLKOZÁST ORBÁNNAL, HOGY NEM VETT RÓLA TUDOMÁST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.09.18.


Tíz éve nem volt olyan megalázó találkozója Orbánnak, mint a Ferenc pápával való zártkörű megbeszélés. Ez derült ki abból, amit a pápa a találkozóról mondott. A pápa Szlovákiából hazafelé beszélt a repülőn újságíróknak arról, hogy mi zajlott a találkozón. A diplomatikus megfogalmazások mellett is kihallatszott a beszámolóból, hogy a pápa nem beszélt Orbánnal, átnézett rajta. Úgy oldotta meg, hogy propanadacélokból kizsarolta tőle a magyar külügy és az Orbántól függő magyar katolikus klérus a találkozót, hogy nem vett tudomást Orbánról.

Ezt pedig az évezredes vatikáni rutinnal hajtotta végre, mintha Áder lenne az ország elsőszámú vezetője (hivatalosan ő is a legmagasabb “közjogi méltóság”), ezért mindvégig vele beszélgetett. Úgy tett, mintha ő Ádert fogadta volna, Orbán és Semjén pedig csak elkísérték. Ez súlyos sértés Orbánnak, aki egyeduralkodója Magyarországnak, mindenki más csak vazallusa és bábja. Mindenek előtt Áder, akinek csak parancsokat osztogat. Az élősködő Semjénről nem beszélve, akinek még létező pártja sincs, amelynek mérhető támogatottsága lenne.

Ennek ellenére Orbán kényszerült abba a szerepbe, mint egy kísérő, akin átnézett a pápa. Ez látszik a fotókon, hogy már a kézfogás után érzékelte Orbán, hogy semmibe veszi a pápa. A beszélgetés utána Áderrel zajlott, ami nagyon vicces lehetett, mert Áder valamikor a környezetvédelemmel akart politikai karriert csinálni, még nemzetközi pozíciókra is hajtott, miközben semmit nem ért hozzá. De a pápa nyilván megkérdezte, mi érdekli ezt az embert, és ügyesen lecsapott rá, hogy akkor majd erről beszélgetnek. Ennél jobb csak az lett volna, ha a pecázásról beszélnek.

Orbán és Semjén akkor próbált belevakkantani a beszélgetésbe, amikor a családtámogatásokról volt szó, hogy a homofóbiát belerángassák és összemossák a családvédelemmel, de a pápa nem volt erre vevő. Hiába próbálta Semjén úgy beállítani, mintha a pápa az ő propagandájukat nyomta volna, a repülőn is ezzel ellentétesen nyilatkozott. A migráció, a menekültek szóba sem kerültek, még elő sem merte hozni Orbán a témát. Üres negyven perces megalázó fecsegés zajlott egy üresfejű “köztársasági” elnökkel, Orbán teljes megalázása mellett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.