2021. szeptember 2., csütörtök

EGY ÉDESANYA LEKVÁRT, KOLBÁSZT, SAJTOT SZERETETT VOLNA KÜLDENI SKÓCIÁBA A LÁNYÁNAK, 45 EZER FORINTJA BÁNTA

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2021.09.02.


Hogyan lehet élelmiszert küldeni a brexit után Nagy-Britanniába? Történetünkben súlyos kálvárián esett át egy magyar család. A pakkot valakik alaposan megdézsmálták, de mégis vámot és késedelmi kamatot kellett a „teljes” csomag után fizetniük, és a felelősséget senki nem vállalja.


Nyilas Misi pakkot kapott. Jó neki, mert megkapta.

A következő történetünk hősei, vagyis egy magyar család, édesanya és Észak-Skóciában élő lánya, Eszter azonban ennél sokkal kellemetlenebb kalandokat élt át. Pedig az édesanya mindössze egy kis hazai élelmiszert szeretett volna küldeni a lányának. A hosszú hetekig bolyongó sajtokat és kolbászokat, lekvárokat és tejtermékeket tartalmazó pakkot azonban valakik alaposan feltúrták, megdézsmálták. A vámosok, mert tiltott áru volt benne? A szállítók, mert megromlott valami? Tolvajok? Sajnos ez nem derült ki.

Ráadásul, a család hónapokkal a feladás után, a feladott csomag eredeti értékét figyelembe vevő vámfizetési felszólítást is kapott, mégpedig az időmúlás miatt rögtön késedelmi kamattal. Azóta a feladó édesanya, illetve a lánya, vagyis a címzett hiába sorolja a veszteségeit, kérné vissza az így értelmetlenné vált szállítási díjat, a meg nem érkezett áru vámterheit és a késedelmi kamatokat, senki nem kártalanítja a családot.

Azt Eszter is elismerte lapunknak, hogy talán nem volt a legjobb ötlet magyar élelmiszereket utaztatni, de mint mesélte, áprilisban még hűvös idő volt, Skóciából a Covid alatt kifejezetten nehéz volt hazautazni, másfél éve nem találkoztak a családtagok, ráadásul a kedves ötlet felmerülésénél azért sem villogott benne a vészjelző, mert a kiválasztott élelmek tartós áruk voltak, és Eszter spanyol, francia olasz barátai is rendre kaptak így hazai ízeket, még sonkát is...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.