2021. szeptember 4., szombat

EGY KOALÍCIÓ FOGANTATÁSA

HVG360
Szerző: TÓTA W. ÁRPÁD
2021.09.03.


Ma a hatalomhoz vezető út abban merül ki, hogy aki szaporán nyal, az idővel kaphat egy birtokot. Egy jobb világban lesznek ilyenebb meg olyanabb pártok, és mi, a polgárok napról napra eldönthetjük, melyik tetszik jobban. 
Egy jobb világban verseny lesz, értünk. Vélemény.

Izgalmas műsor-e az előválasztás? Nekünk, fogyasztóknak és újságíróknak ez nem életbevágó kérdés, mert ha unalmas esetleg, akkor keresünk helyette gombolyaggal játszó kismacskát, és azt nézzük, illetve azt tesszük címlapra. Akik indulnak rajta, azoknak viszont ez a legfontosabb. Még annál is fontosabb, mint hogy megnyerik-e.

A legnagyobb veszély ugyanis az, hogy érdektelenségbe fullad a verseny. Nem elsősorban azért, mert az ellenzéki közönség nem elég nagy – noha lenne ilyen üzenete is –, hanem mert sokan jutottak el odáig, hogy mindegy, ki lesz a jelölt. Csak Orbánt takarítsák el! – ezt a megbízást akarja átadni két-három millió polgár az Ellenzék Zrt.-nek, és rájuk hagyják, konkrétan ki mit csinál. Ez a gondolat előfeltétele volt annak, hogy a pártok összefogását és a majdani győztest elfogadják. Hát ez a hátulütője.

"Amúgy a műsor jó, csak figyelmesen kell szemlélni. Sőt érdemes, mert kirajzolódik belőle az is, hogyan működnének ezek az erők közös kormányzásban."

Erről szól még a cikk:

- Karácsony Gergely és Dobrev Klára technikás vívásáról.

- A koalíciók működéséről.

- Versengő programokról.

- A mai helyzetről, ahol az önálló gondolkodás súlyos hátrány.

- Egy jobb világ jeleiről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.