2021. szeptember 12., vasárnap

FELSZÁLLT A PÁPA GÉPE FERIHEGYRŐL, ITT OLVASHATJA ÖSSZEFOGLALÓNKAT A LÁTOGATÁSÁRÓL

TELEX
Szerző: BOZZAY BALÁZS
2021.09.12.


Reggel 8 óra körül érkezett meg Magyarországra a Ferenc pápát szállító repülőgép. A 84 éves katolikus egyházfőt magyar kormányzati tisztségviselők és egyházi vezetők is köszöntötték a kifutópályán. Egy hosszú autókonvojjal indult tovább a Szépművészeti Múzeumba, ahol találkozott Orbán Viktorral és Áder Jánossal is.

Ferenc pápa a repülőgépen örömét fejezte ki, hogy Isten igéjét hozhatja magával az őt váróknak, írta az MTI. A pápa egyenként köszöntötte az újságírókat a Róma és Budapest közötti repülőúton vasárnap reggel. Azt mondta, tudja, hogy sokan várják. Nagy örömnek nevezte azt is, hogy a pandémia miatt hosszú idő után ismét utazhat.

Az Alitalia légitársaság gépén az egyházfőt több mint hetven nemzetközi tudósító kísérte, közöttük öt magyar újságíró volt – mondta Matteo Bruni szentszéki szóvivő. A pápai gép Horvátországon keresztül tette meg az utat, nyolc óra előtt érkezett meg Ferihegyre.

A gépről leszállva először Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, majd Erdő Péter bíboros, a magyar katolikus egyház vezetője köszöntötte Ferenc pápát, de a hivatalos tájékoztatás szerint ott volt a kifutópályán Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.