2021. szeptember 12., vasárnap

TÉVÉS ÖSSZECSAPÁS A MINISZTERELNÖK-JELÖLTEK KÖZÖT

HÍRKLIKK
Szerző: HíKlikk
2021.09.12.



Ma este fél 9-től látható az ATV-ben az ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-aspiránsok első vitája. A pártok öt héten át tartó egyeztetések eredményeképpen állapodtak meg a részletekről. Hasonló keretben még kétszer találkoznak majd, azokat már az RTL Klub közvetíti.


„Izgalmas szakmai kihívás ez az esemény, az őszi politikai szezon egyik legnagyobb dobására készül az ATV a legnézettebb műsorsávjában.” Így nyilatkozott előzetesen Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója. Bednárik Imre hírigazgató pedig arról beszélt, hogy ma este valamennyi jelölt elárulja majd, ha jövőre ő veszi át Orbán Viktortól a miniszterelnöki posztot, az első héten mi lesz a három legfontosabb intézkedése.

A miniszterelnöki tisztségre pályázóknak legalább 20 ezer támogató aláírást kellett összegyűjteniük a hétfőn zárult szakaszban. Ez ötüknek sikerült. Utána azt közölték, hogy Karácsony Gergelyt – az MSZP, a Párbeszéd és az LMP jelöltjét – támogatták a legtöbben. Az előválasztási bizottság szerint a főpolgármester több mint 41 ezer szignót gyűjtött. A második a DK-s Dobrev Klára, a harmadik pedig a független Márki-Zay Péter lett. Jakab Péter (Jobbik) és Fekete-Győr András (Momentum) is teljesítette a penzumot. Az Új Világ Néppárt elnöke, Pálinkás József viszont bejelentette, hogy neki nem sikerült elég aláíráshoz jutnia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.