2021. szeptember 20., hétfő

HOLLIK ÉS A GUMILÖVEDÉK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.09.20.


Valószínűleg ez megy majd tavaszig, úgyhogy én kérek elnézést.

Elöljáróban annyit leszögeznék, hogy nekem Gyurcsány Ferenc nem rokonom, sem utódom, sem boldog ősöm. Viszont ismerem, és kijelenthetem azt is, hogy engem meg nem vert, ki nem rabolt, tönkre nem tett és be sem csapott. Kérném, jelentkezzen az a széles közönség soraiból, akivel mindezeket művelte Ferenc, merthogy Hollik István kommunikációs igazgató (Fidesz, narancs sarok) ezt állítja. Hogy „Gyurcsány egyszer kirabolta, egyszer tönkretette, egyszer pedig becsapta Magyarországot”. Szép lista, és tudom, hogy leírták ennek a Holliknak a mondandóját, de, ha már kommunikációs igazgató, igazán megfésülhette volna kicsit a szöveget.

Továbbá azt is megkérdem, hogy látott-e már ön fel nem használt gumilövedéket. Ha nem, ne bánkódjon, bizonyára az ön településére is eljut a CÖF vándorkamionja, amely október 23-ig járja Neriát, hogy bemutassa Gyurcsány véres terrorját. Mert a buszos vándorkiállítás címe is ez: „Vérbe fojtott köztársaság”, ami az ember fejében azt a képzetet kelti, hogy Gyurcsány leverte a köztársaságiakat, császárrá koronáztatta magát, és kinevezte konzulnak a lovát. Elsőként azt kérdi az ember, hogy a CÖF-nek honnan van pénze a buszra, kiállításra, benzinre, hangszóróra. Tessenek megmutatni az elszámolást, mert az adómból ilyen célra én nem szántam egy vasat sem.

Másodjára szakmai tanácsot adnék, hogy például nem használatlan gumilövedéket kellene mutogatni, hanem viselteset, hogy ezzel lőtte ki Gyurcsány az emberek szemét. Ezek után ez már ereklyeként működne, mint az imakönyvekbe ragasztott faforgács azzal, hogy az Krisztus keresztjéről való. De ne én találjam ki már az Orbán-egyház kellékeit és legendáriumát, várom például Németh Szilárd evangéliumát, Varga Judittól pedig zsoltárokat. Ettől a Holliktól viszont nem várok semmit, ez még el sem bírja borzasztani kellően a bávatag népeket. Mert nézzük újra a tételmondatot: „Gyurcsány egyszer kirabolta, egyszer tönkretette, egyszer pedig becsapta Magyarországot”.

Ez három különféle cselekedetet tételez három idősíkon, de nem jön ki a sztori. Mert ugye, először kirabolta az országot ez a Gyurcsány. Oké, ott áll az ország kifosztva, alsógatyában reszketve a hajnali fagyban. Másodjára tönkereszi ezt a szerencsétlent ez a Gyurcsány, de kérdem én, hogyan lehet tönkretenni egy nincstelen, fázó és éhező országot alsógatyában a hajnali fagyban? Sehogyan, de, hogy mindezek után még be is csapja őtet ez a Gyurcsány? Hogyan? Biztosan szerelmet ígér neki, vagy én nem tudom, mert hülye vagyok, ugyanis, bár elég élénk a képzeletem, ez így még nekem is sok. Az egy a tábornak viszont éppen elég, sőt, más nem is nagyon kell nekik.

Az egy a tábor ingerküszöbe az eltelt évtized alatt kitolódott. Már busszal viszik a helyükbe a gyűlölni valót, aztán majd busszal is szavazni, hónuk alatt cekkerben a krumpli. Amit Hollik és a CÖF csinál, színtiszta hergelés, a népek cukkolása Gyurcsányon keresztül minden és mindenki ellen, aki nem a Fidesz, és láthatjuk az eredményét. Az előválasztáson részt vevőket leköpik és zaklatják, igyekeznek fölrúgni a sátrat, voltaképp ott vagyunk az esernyővel kardozó matrónáknál és a savas bácsinál, ott vagyunk, ahol az ugar. Az ember időről időre véli úgy, hogy van valahol a mocskosságnak alja, de a fideszeseknek sikerül mindig lejjebb ereszkedni a ganyéban.

Kiábrándító állapotban van az ország, mert minősíthetetlen alakok uralják. Akikhez szólnak, már teljesen elveszítették identitásukat, el a gondolkodás képességét, kiveszett belőlük a morál, a szeretet pedig felváltotta a rajongás. Az ilyen tömeggel minden elvégeztethető, mert az ilyen tömeg voltaképp már csak gépezet, amit a gyűlölettel lehet táplálni és mozgatni, hozzájuk már hűtlenek lettek a másfajta szavak, a szép jóság és a szelíd értelem. És ez lesz tavaszig, sőt, a helyzet fokozva lesz, így germánosan, mert azt nem akartam írni – de eljön az ideje –, hogy következik a goebbelsi Totaler Krieg. Mert az következik, és az Isten legyen irgalmas árva lelkeinknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.