2021. szeptember 9., csütörtök

IDÉN NYÁRON SZARDÍNIÁN ÉS NÁPOLYBAN IS JÁRT EGYSZERRE AZ OE-LEM PRIVÁT JET ÉS A SEAGULL MRD SZUPERJACHT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.09.09.


2020-as beszerzése óta Szíjj László új luxusjachtja, a Seagull MRD főként Olaszország partjai mentén járja a Földközi-tengert. Útjai többször keresztezték egymást népszerű nyaralóhelyeken a NER híres magánrepülőjével. Nápolyban, Nizza közelében és a szardíniai Olbián is egyszerre járt a két luxusjármű az elmúlt hetekben – mutatjuk az OE-LEM és a Seagull MRD nyári útvonalait.

Július végén számoltunk be arról, hogy Szíjj László kormányközeli üzletember máltai offshore cége, az L&L Charter Ltd. tavaly a híres Lady MRD mellé nyilvántartásba vetetett egy új luxusjachtot is. A 49,9 méter hosszú Seagull MRD 2020-ban készült Livornóban, a Benetti olaszországi gyárában, és a cég Custom nevű családjába tartozik, ami a legtöbbet fizető vevők számára, egyedi megrendelésre készülő jachtokat jelenti.

A Seagull MRD-ről viszonylag kevés információ lelhető fel az interneten, csupán annyit tudni róla, hogy a közel 50 méteres jacht súlya 499 tonna, a hajótest acélból és alumíniumból készült, és 3 szintje van. Az ismeretlen, hogy hány kabinja van, azokban hány vendég fér el, mekkora személyzet szolgálja az utasok kényelmét, és az ára sem érhető el nyilvánosan. Egy hasonló méretű és szintén Custom típusú, 2018-ban gyártott jacht azonban tavaly 30,2 millió euróért (kb. 10,5 milliárd forint) cserélt gazdát – valószínűleg ennél drágább volt a vadonatúj Seagull MRD...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.