2021. szeptember 15., szerda

IVÁNYI: MÉG A KIVÉTELEZETT HELYZETBEN LÉVŐ NAGY KERESZTÉNY EGYHÁZAK SEM SZABADOK

NÉPSZAVA
Szerző: CZENE GÁBOR
2021.09.15.


Nem tudhatjuk, hogy a maga csúnyaságában mit talál még ki a kormány, de abban reménykedünk, idén már nem hoz újabb intézkedést ellenünk – nyilatkozta lapunknak Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője azt követően, hogy szegedi iskolájuk tartozásai miatt az adóhatóság két tételben 250 millió forintot emelt le a „központi” számlájukról. Iványi biztosra veszi, hogy ez a kormány utasítására történt.


Az újabb elvonást az összes – hátrányos helyzetű gyerekeket, családokat, időseket, rászorulókat ellátó – intézményük dolgozója megérezte. A munkatársak jelentős része az elmúlt két hónapban késve kapta meg amúgy se magas fizetését. „Köszönjük nekik, hogy fogcsikorgatva, a nehéz körülményekkel dacolva kitartanak” – mondta Iványi. 

Emlékeztetett rá, a kormány nemrég arra hivatkozva vont el 95 millió forintos közoktatási támogatást tőlük, hogy a „pandémia elleni küzdelemből mindenkinek ki kell vennie a részét”. A lelkész cinikusnak és képmutatónak minősítette az érvelést. A kormány ezzel a szegény diákok étkeztetésére szánt összegtől fosztotta meg az iskolákat. 

Közben érkeznek normatív támogatások is, ezekből igyekeznek befoltozni a költségvetésükben keletkezett lyukakat. A lelkész bizakodik, hogy legalább az év hátralévő részében „nyugalmuk lesz”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.