2021. szeptember 15., szerda

LANTOS GABRIELLA: A SINOPHARMOT GYÁRTÓ OLTÓANYAGGYÁR PONT ANNYIRA FELESLEGES, MINT A FUDAN

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.09.15.


Azt legitim szempontként el lehet fogadni, hogy egy ország önellátó legyen vakcinákból. Amit nem lehet elfogadni, hogy az 55 milliárdból felépülő Nemzeti Oltóanyaggyárban Sinopharmot kell gyártani. Ennek az ég egy adta világon semmi értelme nincsen, pont annyira felesleges, mint a Fudan Egyetem, vagy a Budapest-Belgrád vasút. Ez csak a kínaiaknak jó – véli Lantos Gabriella, az Új Világ Néppárt egészségpolitikusa. Szerinte sokkal inkább a magyar tudós, Karikó Katalin közreműködésével készült, a világ legjobb koronavírus elleni vakcináját, a Pfizert kellene ott gyártani. De lehet, hogy a magyar oltóalapanyag-gyár nem is alkalmas ennek a gyártására.


Szeptember 5-én tették le az alapkövét az 55 milliárdból megépülő Nemzeti Oltóanyaggyárnak Debrecenben, ahol koronavírus elleni vakcinát, valamint a Magyarországon kötelező és ajánlott oltásokat is előállítanak majd. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 31-én azt is bejelentette, hogy átveszik majd a Sinopharm teljes gyártási technológiáját. Szükségünk van ilyen oltóanyaggyárra?

– Arra, amit meg akarnak valósítani, semmiképpen nem, hiszen Európában sehol sem lehet majd eladni majd az ott gyártott Sinopharmot. Ha pedig a fejlődő világban akarnák eladni, azt, amit ők megvesznek nem Budapestről fogják importálni. Ezért ennek így az ég egy adta világon semmi értelme nincs, pont annyira felesleges, mint a Fudan Egyetem, vagy a Budapest-Belgrád vasút. Ez csak a kínaiaknak jó, nyilván az ő pénzükből építjük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.