2021. szeptember 5., vasárnap

KEZDŐDIK A KATOLIKUS VILÁGTALÁLKOZÓ – ÖSSZESZEDTÜK A LEGFONTOSABB INFÓKAT A NEMZETKÖZI EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUSRÓL

TELEX
Szerző: BOZZAY BALÁZS
2021.09.05.


Szeptember 5-től, azaz vasárnaptól egy héten át, szeptember 12-ig Budapesten tartják a katolikus egyház egy különösen fontos rendezvényét, a 140 éves hagyományokkal rendelkező Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A magyar katolikus egyház vezetője, Erdő Péter bíboros szerint ez nem politikai, hanem vallási esemény, a magyar politikusok számára mégis nagyon fontos rendezvényről van szó, hiszen Magyarországra látogat Ferenc pápa is. Összegyűjtöttük a legfontosabb infókat az eseménnyel kapcsolatban, kitérünk a programokra, a politikai vetületre és a közlekedési korlátozásokra is.

Az utóbbi időben négyévente megszervezett esemény nem először jön Magyarországra, 1938. májusában is a magyar fővárosban rendezték meg. A mostani, 52. kongresszus eredetileg tavaly ősszel lett volna, de a járvány miatt idénre halasztották.

A rendezvény fókuszában a hit, a vallás, Krisztus megértése, lényegében maga a kereszténység és annak mélyebb megélése áll. A rendezvény egyik feladata, hogy „Krisztusból merítve választ adjon a katolikus közösséget ért kihívásokra”, emellett „bemutatkozás a világ előtt, és nemcsak a világegyház, hanem a civil világ előtt is” – foglalta össze korábban Erdő Péter bíboros az esemény egyházi jelentőségét
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.