2021. szeptember 15., szerda

KIDERÜLT, MIT KELL TENNI A MORATÓRIUMBAN MARADÁSÉRT - MODELLSZÁMÍTÁSOK SEGÍTHETIK A DÖNTÉST

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.09.15.


Azoknak, akik megfelelnek a feltételeknek és maradni akarnak a hitelmoratóriumban, nem kell okmányokat benyújtaniuk bankjuknak, elegendő, ha nyilatkoznak. A bankok egyébként arra számítanak, hogy már a nyilatkozás ténye sokakat visszatart a jelentkezéstől.


Már kiderült, hogy a kormány eldöntötte: idén novembertől jövő év június 30-ig a rászorulók vehetik igénybe továbbra is a hiteltörlesztési moratóriumot. Ezt – mint a pénzügyminiszter bejelentette – kérhetik a nyugdíjasok, a gyermeket várók, illetve nevelők, a közfoglalkoztatottak és azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a jövedelmük. A vállalkozások közül azok kérhetik a hosszabbítást, amelyeknek az árbevétele 25 százalékkal esett az előző évhez képest.

A cégek moratóriumban maradásának feltétele még, hogy a vállalkozás nem vett fel kedvezményes gazdaságélénkítő kölcsönt – derült ki a Magyar Bankszövetség tegnapi sajtóklub rendezvényén (képünkön) elhangzottakból. A tájékoztatásban arra is kitértek, hogy az ügyfeleknek nem kell a jogosultságukat bizonyító okmányokat benyújtaniuk bankjukhoz, elegendő a büntetőjogi felelősség mellett tett nyilatkozat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.