2021. szeptember 15., szerda

FERENC PÁPA POZSONYBÓL IS OSZTOTTA ORBÁNT

HÍRKLIKK
Szerző. FÖLD S. PÉTER
2021.09.15.


A magyar politikai vezetés és a kormánysajtó hiába próbálta bagatellizálni a Ferenc pápa budapesti és pozsonyi látogatása közötti különbséget, a kísérlet nem sikerült.


Nemcsak a két látogatás időtartama közötti nagyságrendi eltérésről van szó – Magyarországon néhány óra, Szlovákia több településén három nap – hanem arról a különbségről is, amely a két ország vezetőivel való találkozáson érezhető volt. Míg Orbánt, Ádert és Semjént a Szépművészeti Múzeumban hivatalos külsőségek között fogadta, a szlovák államelnökkel, Zuzana Čaputovával (és családjával) a pozsonyi elnöki palotában többször is találkozott.

Semjén Zsolt még azt is képes volt elmondani a Kossuth Rádióban, hogy a pápa kedvezően nyilatkozott a magyar családtámogatási rendszerről. A KDNP elnöke abból vonta le ezt a különös következtetést, hogy Ferenc pápa örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, amiért Magyarországon a kormány tájékoztatása szerint csökkent az abortuszok, és nőtt a házasságok száma. „Erre mi közöltük Ferenc pápával, hogy Brüsszel megtámadta Magyarországot” – dicsekedett a Kossuth Rádió hallgatóinak Semjén...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.