2021. szeptember 2., csütörtök

LIPÓTMEZŐ: ORBÁN AZ OSZMÁN MEGSZÁLLÁSSAL AZONOSÍTOTTA AZ AFGÁN MENEKÜLTEKET

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Amerikai Népszava
2021.09.02.


A hírek szerint nem jutottak szóhoz a Bledi Stratégiai Fórum résztvevői, amikor Orbán nyílt muszlimellenes uszítást adott elő, és a hódító török birodalom 150 éves megszállásával azonosította a tálibok által üldözött afgán menekültek befogadását. A jelenlevő állam- és kormányfők nem hittek a fülüknek, a torkukra akadt a szó, hogy az Európai Unióban létezik olyan ország, amelynek a miniszterelnöke nyíltan különbséget tesz vallási alapon emberek között, és vallásuk alapján diszkriminál menekülteket, s elvitatja tőlük a menekültjogot.

Pedig talán illett volna felállnia valakinek, és bejelentenie, hogy üdvözöljük Adolf Hitler reinkarnációját az Európai Unióban. Vagy ha lett volna közöttük egy elmeorvos, diagnosztizálhatta volna a beteget, aki olyan embereket azonosít a hódító oszmán birodalommal, akik a muszlim szélsőségesek elől menekülnek, mert a tálibok által vezetett muszlim állam megölné őket. Ám senkinek nem jutott eszébe leleplezni a felcsúti kocsma és a lábszagos egykori felcsúti futballöltöző szintjén álló ostoba, gyűlölködő, náci és hülye elméletet, hogy nem a tálibokat kell befogadni.

Esetleg megemlíthették volna azt is, hogy az általa említett példa cáfolja őt magát: Orbán azt adta elő a szokásos fontoskodásával, hogy a magyarok azért autentikusabbak ebben a kérdésben (is), mert már éltek muszlim birodalom megszállása alatt. Valóban, Magyarország 150 évig élt a törökök megszállása alatt (amire nosztalgiával emlékeztek a katolikus Habsburg-birodalom megszállása idején), de Magyarország kultúrája, vallása, a népesség összetétele nem változott meg. A magyarokból nem lettek muszlimok, sőt a muszlim szokásokat sem vették fel (de a korrupciónak örültek).

A 150 éves oszmán megszállás bizonyítja, hogy még egy muszlim birodalom 150 éves megszállása nyomán sem következett be az, amivel Orbán fenyeget. De az amerikai és a magyar (!) katonákat segítő afganisztáni családok, akiket éppen az a muszlim vallási állam fenyeget, amivel Orbán riogat, nem azonosak az oszmán birodalommal. Nem megszállóként érkeznek, hanem a családjukat szeretnék biztonságba helyezni, miután a muszlim országban a nyugati keresztény országok katonáival, bürokratáival való együttműködés miatt veszélyben az életük. Dögöljenek meg, ez Orbán kereszténysége...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.