2021. szeptember 27., hétfő

MÁR NEM PÁR KILÓ KRUMPLIT, HANEM EZERMILLIÁRDOT SZÁN SZAVAZATVÁSÁRLÁSRA A FIDESZ

MAGYAR ÜGYVÉD BLOG
Szerző: Magyar Ügyvéd
2021.09.26,


Nincs az a pénz, amit a hatalom megőrzése érdekében a NER ne sajnálna elkölteni. Korábban néhány kiló burgonyával próbálták megnyerni a nyugdíjasokat, most viszont ezermilliárdnál is többet szánnak a jövő áprilisi parlamenti választások előtt például a gyermeket nevelő családok, a fegyveres testületek dolgozói, valamint a szépkorúak megnyerésére. A számlát viszont később valakiknek állniuk kell.

Régi szép hagyomány a Fidesz körében, hogy valahogyan mindig pár hónappal a választások előtt kezdenek el krumplit osztani az időseknek. Ez történt 2010 januárjában, vagy 2017 decemberében is, amikor személyesen Rétvári Bence osztotta az ingyen burgonyát a nyugdíjasoknak. De most minden korábbinál jobban rettegnek a hatalom elvesztésétől, ezért nem öt kiló krumplit adnak a nyugdíjasoknak, hanem elképesztő összeget, több mint ezermilliárdot költenek szavazatvásárlásra.

Senki nem tudja, hogy ennek mi lesz a következménye. Ha hatalmon marad a Fidesz, akkor megállapíthatják, hogy esetleg Beke Katát, az Antall-kormány azóta sajnos elhunyt oktatási államtitkárát idézzük: Jézusmária, győztünk! Amennyiben az ellenzék nyer, valahogyan megoldást kell találni az agyament költekezés okozta hiány csökkentésére. Könnyen lehet, hogy oda jutnak, mint a folyamatosan szapult Gyurcsány Ferenc, aki annak idején azt az álláspontot képviselte, hogy az osztogatás fenntarthatatlan.

Soha nem látott pénzeket szórnak szét ugyanakkor 2022 első két hónapjában. Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádiós szózatában arról beszélt: „harcol azért” – nem tudjuk kivel – , hogy jövő februárban ne csak a kétheti, hanem a teljes 13. havi nyugdíjat kapják meg az idősek. Ez 320 milliárd forintjába kerülne az adófizetőknek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.