2021. szeptember 27., hétfő

NYUGDÍJASOK SORAKOZÓ, ORBÁN ÉRTETEK HARCOL, NEM ELLENETEK!

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.09.27.


„Harcolni kell azért, hogy gyorsabban megtörténjen a tizenharmadik nyugdíj visszaállítása és a nyugdíjasok jövőre ne csak a második heti, hanem a harmadik, esetleg a negyedik heti többletet is megkaphassák.” Pénteken reggel mondta ezt Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában. Szerinte az élet folyamatos harc, a nagy bolsevik vezér, V. I. Lenin ezt annak idején úgy fogalmazta meg, hogy permanens forradalom. Regnáló miniszterelnökünk harcolt már a liberálisok ellen a szabadságért, a megküzdött a Világbankkal, térdre kényszerítette a migránsokat, megállította Brüsszelt, most a tizenharmadik havi nyugdíj visszaállításáért indul a csatatérre.


Más, mondjuk így normális üzemmódban működő miniszterelnök nem harcol a nyugdíjakért. Nem a fegyvereit veszi számba, hanem azt, hogy van-e fedezete a 13. havi nyugdíjnak, ki tudja-e termelni a gazdaság ezt a többletet, vagy, amit a miniszterelnök nem szeretne, hitelből kell beváltania az ígéretét.

Orbán nem volt mindig ennyire megértő a nyugdíjasokkal, és általában az idősebb nemzedékkel szemben. Fiatal politikusként még arról beszélt, hogy az idősebbek felélik a fiatalok jövőjét. Messziről indult a mostani csatába a miniszterelnök, de gyorsan haladt, és 2006-ban – ellenzékben, trónkövetelőként – már odáig jutott, hogy 14. havi nyugdíjat is belengetett az időseknek. Meglehet, így lesz ez most is, ha a 13. nyugdíj ígérete sem látszik majd elegendőnek a választási győzelemhez. Az ellenzéki előválasztás sikere – vasárnap estig félmilliónál is többen szavaztak a Fideszt leváltani akaró jelöltekre – nem sok jót ígér Orbánnak és kormányának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.