2021. szeptember 4., szombat

NE SZÉPÍTSÜK A RENDSZERSZINTŰ ÉS ÁLLAMILAG GERJESZTETT MAGYAR RASSZIZMUST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.09.03.


Az angolok elleni 0:4-es magyar győzelem után újra a világsajtó címlapjára került Magyarország. Egyes lapokban Anglia-Rasszisták 4:0 címekkel számolnak be az eredményről. A magyarok megint a rasszista megnyilvánulásaikkal botránkoztatják meg a civilizált világot. Nemcsak azzal, ahogy iszonyatos fenyegető füttykoncerttel ítélték el az angolok rasszizmus elleni kiállását, hanem azokkal a jelenetekkel is, amikor az angol válogatott színes bőrű játékosait rasszista jelekkel inzultálták, majomnak csúfolták őket.

Jó magyar szokás szerint ilyenkor rázendít a kórus, hogy “ne általánosítsunk”, a “magyarok többségére ez nem jellemző”, csak “néhány szélsőséges” az elkövető, “mások se különbek”. Ez hazugság. Magyarországon rendszerszintű a rasszizmus, az orbáni állam politikája rasszizmusra épül. A homogén magyar társadalomról szóló szövegek, az idegengyűlölet, a menekültellenesség a rasszizmus következménye, a rasszizmusból táplálkozik. A náci plakátok, a menekültekkel szembeni gyűlöletkeltés, uszítás, mind rasszizmusra épül. A gyűlöletkeltés vallási és nemi alapon is jelen van.

Orbán, az ország miniszterelnöke adta ki a parancsot a magyar válogatottnak, hogy nem fejezhetik ki a szolidaritásukat a rasszizmus áldozataival, és a térdeléssel nem ítélhetik el a rasszizmust. Az ország miniszterelnöke helyeselte a térdelés kifütyülését, nevezte udvariatlanoknak azokat a fehér és fekete játékosokat, akik merészelték kinyilvánítani, hogy nem értenek egyet a fajgyűlölettel. Ez az ország uralkodó ideológiája, a rasszizmust terjesztő politikai hatalmat támogatja az ország nagyobb része, és őket Orbán a rasszista uszítással állítja maga mellé, mert azzal egyetértenek.

Hazugság, hogy a magyar szurkolók túlnyomó többsége nem rasszista. A szurkolói kemény magba be sem kerülhet, aki nem zsidózik, nem cigányozik, nem mutat banánt a fekete “majmoknak”, aki nem buzizik, nem románozik, stb.. Ez a minimum elvárás, magyar szurkolónak lenni ezt jelenti. Ezek nem a futballért szurkolnak, hanem a magyar fehér felsőbbrendű, nacionalista és fasiszta, náci ideológiát magasztalják, nekik a magyar futballválogatott ezt jelenti. Orbán pedig őket támogatja, bátorítja, ez Orbán rohamcsapata...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.