2021. szeptember 4., szombat

SZOLIDARITÁS IVÁNYI GÁBORÉKKAL

NÉPSZAVA
Szerző: nepszava.hu
2021.09.03.


Fejezzük ki szolidaritásunkat és tiltakozásunkat a gyalázat ellen azzal, hogy hívők és nem hívők egyaránt részt veszünk az Iványi Gábor által tartott szokásos vasárnapi istentiszteletén – áll abban a felhívásban, amit ismert művészek, tudósok, közéleti személyiségek tettek közzé.


A csatlakozók között van Ascher Tamás, Bán Zsófia, ifj. Bibó István, Bojár Gábor, Dalos György, Enyedi Ildikó, Erdős Virág, Fodor Tamás, Fullajtár Andrea, Gábor György, Kende Péter (Párizs), Kovács Patrícia, Molnár Áron– noÁr, Tóth Krisztina, Vásárhelyi Mária, Volosin Hédi, Závada Pál. 

Állásfoglalásuk szerint Iványi Gábort és az általa vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget a miniszterelnök személyes ellenségének tekinti, minden eszközzel igyekszik akadályozni működését. Ha elérné célját, megszűnnének az egyház által fenntartott, hátrányos helyzetű gyerekek felzárkózását segítő iskolák, és ellehetetlenülne a fedél nélküliek gondozását szolgáló, az elesett idős emberek érdekében végzett munkájuk. 

Lapunk is többször írt arról, hogy Iványi Gábor felekezete nem kapta vissza a jogsértően elvett egyházi státuszt, ennek pedig súlyos anyagi következményei is vannak. A kormány újabb és újabb költségvetési elvonásokat jelent be, így aztán gyűlnek a tartozások: tavaly például csak tiltakozással sikerült megakadályozni, hogy a szervezet Dankó utcai központjában ne kapcsolják ki a gázszolgáltatást. Szegedi iskolájukban nemrég végrehajtók jelentek meg, de már nem volt mit lefoglalni. 

Az istentisztelet vasárnap reggel 9 órakor kezdődik a Megbékélés Háza Templomban (Budapest, III. kerület, Királyok útja 297.).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.