2021. szeptember 10., péntek

NEM REPÜLŐRŐL BOMBÁZTA AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG LENGYELORSZÁGOT, HANEM CSAK AZ UNIÓS JOG BETARTÁSÁT KÉRTE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.09.09.


Hisztérikus hangnemben nyilatkozott Orbán, miután az Európai Bizottság az uniós jogban levő szankciók alkalmazását kérte Lengyelországgal szemben, mert nem függesztette fel a bíróságok fölé helyezett fegyelmi kamara működését, amely a fasiszta lengyel kormány kontrollja az igazságszolgáltatás felett, s amely még büntetést is kiszabhat utólag a bírákra, ha a kormánynak nem tetsző ítéleteket hoznak. Ennél még a mintának számító fasiszta magyar kormány is láthatatlanabbul és indirektebb módon gyakorol – egyre nagyobb – befolyást és kontrollt az igazságszolgáltatás felett.

Orbán úgy nyilatkozott, mintha legalábbis repülőgépről bombázta volna az Európai Bizottság Lengyelországot: “megtámadta egy szuverén tagállam, Lengyelország alkotmányos berendezkedését és identitását”, vagy bevonultak volna az európai uniós birodalmi csapatok Lengyelországba és megszállták volna Varsót. Ezzel szemben csak annyi történt, hogy miután a lengyelek nem hajtották végre az Európai Bíróság ítéletét, a közösen elfogadott jogot, az Európai Bizottság törvényesen kezdeményezte a bíróságnál az uniós jogban szereplő pénzügyi büntetés bevezetését.

Amikor Magyarország és Lengyelország belépett az Európai Unióba, a nyugati demokratikus országok közösségébe, még mindkét ország jogállam volt, és elfogadta az uniós szerződésben szereplő feltételeket, önként vetette alá magát a mindenkire érvényes uniós jognak. Azóta mindkét ország “kereszténynek” álcázott fasiszta diktatúrát épít, ezért nem felel meg az uniós követelményeknek, s ellenáll az EU erre vonatkozó határozatainak és bírósági ítéleteknek is. Nem támadott meg az Európai Bizottság senkit, csupán érvényesíteni próbálja a közös európai jogot.

Nem véletlen Orbán hisztérikus kirohanása, mert a lengyel példa figyelmeztetés lehet neki is, hogy az EU tíz év után végre fellép a jogállamiságot szisztematikusan megszüntető posztkommunista fasiszta diktatúrák ellen, és legérzékenyebb pontjukon, a pénzen keresztül igyekeznek érvényt szerezni az európai normáknak. Az Unió első két fasiszta állama ugyanis kizárólag fejőstehénnek nézi az Európai Uniót, hatalmas pénzeket zsebelnek be az EU-tól, de a közös normákat és a pénzügyi támogatások feltételeit semmibe veszik. Orbán fasiszta rendszere összeomlana az EU pénze nélkül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.