2021. szeptember 18., szombat

ORBÁN FELKÉSZÜLT A VÉGSŐ HARCRA

HÍRKLIKK
Szerző: SEBES GYÖRGY
2021.09.17.



...Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének évfordulóját a Kossuth Rádió három órás reggeli műsorral ünnepelte. Egészen elképesztő, hogy az egykor közszolgálati médium – amely országosan hallható – napjainkban csakis és kizárólag a jelenlegi hatalom kiszolgálását végzi. Így aztán negyed óránként szólaltak meg bejátszások Gyurcsány beszédéből, néhány mondatát többször is ismételve. A miniszterelnök, áldozatok, jogászok és elemzők mellett pedig még interjú készült Császár Attilával is, aki napjainkban a közmédia elismert munkatársa. Ő volt az, aki annak idején a Hír TV-ben közvetítette az MTV székház ostromát és hősöknek, forradalmároknak nevezte az ott romboló embereket. Most pedig vele mondatták el – talán más már nem vállalta –, hogy ami akkor történt, az nyilvánvalóan az egykori miniszterelnök érdekében állt.

A kormánypárti frakciók hét közepén tartott eligazításán Orbán Viktor arra intett mindenkit, hogy most már át kell állni a kampány-üzemmódra. Szokásos rádiószózatában pedig azonnal példát is mutatott. Sistergő Gyurcsány-ellenes gyűlölete még a járvány, valamint a migránsok elleni védekezés témáját is háttérbe szorította. Jelezte, hogy eljött az ő ideje, immár felkészült a végső harcra „a velünk élő múlt” ellen. Nem állítjuk, hogy tizenöt éve, amikor kitervelték az őszödi beszéddel kapcsolatos hadjáratukat, pontosan így tervezték előre, 2022-ig. De szavaiból kiviláglott, hogy Orbán most igazán elemében érzi magát és kész az újabb ütközetekre. No persze, nem szemtől szembe, hanem a média bástyái mögül.

Ijesztő – mondta arról, hogy Gyurcsány még mindig meghatározó alakja a magyar politikának. A miniszterelnököt hallgatva, mi sem mondhatunk mást: ijesztő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.