2021. szeptember 14., kedd

ORBÁN GYŰLÖLETTEL TEKINTETT FERENC PÁPÁRA, MERT HITELTELENÍTI RENDSZERÉNEK KERESZTÉNY JELLEGÉT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.09.14.


Van egy zseniális fotó, amely elkapta Orbán tekintetét, amikor Ferenc pápa Áderhez fordult, és nem látta Orbán pillantását. Ebben a nézésben minden benne van, hogy Orbánt mennyire zavarja ez az ember, aki a világegyház feje. Európában trónol, és nem hitelesíti, hanem minden szavával kétségbe vonja Orbán rendszerének keresztény jellegét. Orbán azt akarja elhitetni, hogy azért támadja a jogállami Európai Unió az ő fasiszta rendszerét, mert keresztény, ő maga pedig a kereszténység védelmezője és helyreállítója. A katolikus egyház feje pedig ezt kerek-perec tagadja és elutasítja.

Orbánnak könnyű dolga lenne egy olyan régi vágású, középkori nézeteket valló pápával, mint amilyen Benedek volt. Ha a római pápa hitelesítené azt a hazugságot, hogy ő Európa kereszténységét védi, hogy amit ő képvisel, az maga a kereszténység, akkor Orbán könnyen fogalmazhatna meg olyan igényt, hogy az Európai Uniót és egész Európát olyan fasiszta rendszerré alakítsák át, mint az övé. Erre jön ez a mostani pápa, aki bebizonyítja, hogy Jézus Krisztus tökéletes ellentéte Orbán Viktornak, ennélfogva Orbán egy antikrisztusi figura és még csak nem is keresztény.

Ferenc pápa néhány mondatban felvázolta Isten és a Krisztus természetét, az emberekhez való viszonyát, és néhány mondattal romba döntötte Orbán minden hazugságát. Krisztus természetének fényében Orbán egy sötét, sátáni figura, mindennek az ellentéte, mint amit a kereszténység jelent. És ezt a legnagyobb egyház feje mutatja ki róla, Budapest egyik legnagyobb terén százezres tömeg előtt. De már ezt megelőzően is mindenben ellentmondott az orbáni propagandának: Orbán és talpnyalói hazudnak a családról, a gyerekvédelemről, a keresztény értékekről, mindenről.

Ebben a hűvös, megvető, hideg, gyilkos pillantásban benne van a diktátor minden frusztrációja, gyűlölete. Itt van egy ember, aki keresztülhúzza európai számításait, s egy olyan egyház élén, amely évszázadokon át azt a sötét elnyomást képviselte, amit ő. De nem tud tenni ellene semmit, mert a Vatikán világhatalom. Nem tudja a pápát sem megzsarolni, sem megfenyegetni, sem befolyásolni, sem megbüntetni. Nem tud ellene tenni semmit. Márpedig egy diktátor nem tűri, hogy neki ellentmondjanak. Ő mégis kénytelen eltűrni, hogy nem kap hitelesítést onnan, ahonnan kell...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.