2021. szeptember 18., szombat

TESZT NINCS, HIVATALOS INFORMÁCIÓ NINCS, DE EGYRE TÖBB ISKOLÁBAN RENDELNEK EL KARANTÉNT

HVG
Szerzők: BI-CSH
2021.09.18.


Csak a szülői, pedagógusi beszámolókból lehet tudni, hogy egyre több helyen üti fel a fejét a koronavírus, osztályoknak rendelnek el karantént. Tesztelés nincs, a minisztériumi levél szerint tanügyi intézkedés 12 év feletti gyerekek esetében biztos nem lesz. A tanárszakszervezet szerint egyelőre nincs ok pánikra, de oda kell figyelni.


Egy budai egyházi általános iskola három alsó tagozatos osztályában is karantént kellett elrendelni, annyi volt a megbetegedés – tudtunk meg szülői beszámolókból.

„Kiderült, hogy már a múlt héten volt covidos beteg az osztályban, csak az orvos a gyereket nem küldte el tesztelni, hanem visszaengedte a közösségbe. Azóta teljesen elterjedt a vírus” – mesélte az egyik szülő. Ő egyébként meg is írta az iskolának, hogy a gyereke otthoni gyorstesztje pozitív lett, de azt a választ kapta az iskolától, hogy amíg nem jönnek meg a hivatalos PCR-teszteredmények, addig nem tudnak semmit csinálni. A szülő szerint még csak maszkhasználatra sem kérték meg a gyerekeket, noha a szülői értekezleten két osztályban is megszavazták a résztvevők, hogy maszkot hordjanak bent a gyerekek. „A lányom hordta a maszkot, a testvére nem, ő el is kapta a vírust.”

Hívtuk az iskolát is, de nem akartak nyilatkozni.

Egy másik, fővárosi agglomerációban lévő általános iskolában úgy derült ki a tömeges fertőzés, hogy a szülők maguk tesztelték le a gyerekeiket. Miután nagyon sok volt a pozitív teszteredmény, népegészségügyi karantén alá került – két osztályt leszámítva – az egész intézmény. Erről sem hivatalos információból értesülhettünk, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerzett tudomást az esetről, az egyik tagjuktól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.