2021. szeptember 18., szombat

A KŐBÁNYA-KISPESTI ELLENZÉKI JELÖLTEK VITÁJÁN BEBIZONYOSODOTT, HOGY AZ ELLENZÉKNEK NEM CSUPÁN A KORRUPCIÓ ÉS A JOGÁLLAMISÁG TERÜLETÉN KELL ALTERNATÍVÁT MUTATNI

MÉRCE
Szerző: CZÉKMÁN BENDEGÚZ
2021.09.17.



Az ellenzéki előválasztással kapcsolatos diskurzust elsősorban az olyan körzetekből érkező hírek dominálták, ahol az ellenzéki szavazók arról dönthetnek, kit tartanak a leginkább alkalmasnak arra, hogy helyben leváltsák a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőit. Azonban – néhány kivételtől eltekintve – abban a 15 körzetben is komoly előválasztási küzdelemre számíthatunk, amelyekben 2018-ban az ellenzéki pártok jelöltjei kerekedtek felül a kormánypártokon.

Az egyik ilyen körzet Budapest 9-es számú egyéni választókerülete. Hét szavazókörzet kivételével a választókerülethez tartozik Budapest X. kerületének (Kőbánya) teljes területe, valamint a szomszédos XIX. kerület (Kispest) 28 szavazóköre. Szeptember 16-án a Partizán szervezésében a választókerületben induló ellenzéki jelöltek egy vita keretében ütköztethették az elképzeléseiket.

A vitát alapvetően olyan helyi problémák dominálták, amelyeken keresztül feltárultak azok a rendszerszintű gondok, amelyek a rendszerváltás óta szűnni nem akaróan nehezítik meg a Kőbányához és Kispesthez hasonló társadalmi helyzetű térségek lakóinak mindennapjait.
A választókerület, ahol a Fidesz van ellenzékben

A körzetet 2014-es létrehozása óta Burány Sándor képviseli az Országgyűlésben, a több évtizednyi MSZP-s politizálás után három éve a Párbeszéd frakciójába beülő Burány 2018-ban másfél százalékos előnnyel győzött Kőbánya egykori fideszes polgármestere, Dr. György István ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.