2021. szeptember 27., hétfő

TÖRVÉNYES JOGTALANSÁG 2.

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző BENEDIKTY BÉLA
2021.09.22.


...Egy elmebeteg tombolása bizonyára tetszik azoknak, akik valamilyen módon haszonélvezői a beteg kóros megnyilvánulásainak. De senki másnak nem tetszik. Viszont mindenki tehetetlenül tárja szét a karját: neki mindent szabad, többsége van.

Hitlernek is többsége volt.

A jogászok mindennek az ellenkezőjére is találnak paragrafust – egy bizonyos szintig.

Ha gyerekek százezrei éheznek, nincs mit tenni egy éhező afrikai országban. De ha gyerekek százezrei elől lopja el valaki az ételt, és az onnan hiányzó pénzből stadionokat, Kossuth-teret, belvárost, Várkertet épít, az ellen van mit tenni és kell is tenni, mert nincs az a paragrafus, amivel védhető volna. Az emberiség ellenes bűntett ugyanis Nürnberg óta létezik és nem évül el.

Van jogász ebben az országban, aki ezt képes felfogni?

Nagyon szépen kérem, ne tessék folyton marhaságokkal zaklatni az amúgy is elég pipogya "ellenzéket", épp eléggé tele van a nadrágjuk annak a puszta esélyétől, hogy esetleg győzhetnek, és akkor nincs többé megbékélés, el fogják söpörni őket, ha ismét futni hagyják a világtörténelem legaljasabb, legsunyibb alakját a sleppjével és az ezermilliárdjaival együtt. Semmilyen igazságtalanság nem fog történni, semmi különös, eddig ismeretlen jogtechnikai hókuszpókuszra nincs szükség, egy kezdő ügyvédbojtár is tudja, mit kell tenni.

Csak azt volna jó megérteni, hogy tenni kell

P.S.: Sokadszor írom le, mert még mindig nem értik: ha bárkinek, aki a választási győzelem után „hatalomba” kerül, nem az lesz az első dolga, hogy a jelenlegi miniszterelnököt előzetes letartóztatásba helyezze az összes főbűnössel együtt (alapos gyanúnak hívják a vonatkozó törvényhelyet, még mielőtt aggódni kezd az ATV), azaz ha futni hagyják őket, akár csomagolhatnak is. És választhatnak: vagy örökös emigrációba menekülnek, vagy máris bemennek valamelyik börtönbe, mert a csúti szotyolahéjköpködő bosszúja minden eddiginél elsöprőbb lesz.

ITT OLVASHATÓ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.