2021. szeptember 14., kedd

ZUGLÓI NAGYCIRKUSZ

HÍRKLIKK
Szerző: Dr. DÁVID FERENC
2021.09.14.



Elmaradt a 2021. szeptember 13-ra tervezett Tóth Csaba – Hadházy Ákos képviselőjelölti vita, mivel Tóth Csaba hétfőn délelőtt jelezte, hogy a vitára készen áll, de Gulyás Márton fórumára (Partizán) nem megy el, sőt, fel is jelentette az aktivistát. Tóth Csaba a Momentum által indított Hadházy Ákost más fórumon, más körülmények között pénteken a Zugló TV-ben várja vitára. Bevallom férfiasan, rosszak az előérzeteim, hiszen lakóhelyemen nem előremutató előválasztás, hanem egy kegyetlen ketrecharc körvonalai vannak kibontakozóban. Szomorú vagyok, tehetetlen és aggodalmas.


1. Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy a Tóth – Hadházy összecsapás valamennyi kínos/kellemetlen mozzanata a Fidesz esélyeit javítja. Nem csak a kerületben, hanem országos szinten is. Az egymásnak feszülő riválisok ugyanis elsősorban nem Zugló jövőjével foglalkoznak, hanem egymással. Budapest XIV. kerülete az ország tizedik legnagyobb városa, polgárai igazán megérdemelnék, hogy az itt induló ellenzéki jelöltek higgadt polémia keretében beszéljék meg a választókörzet ügyes-bajos dolgait, és ne megveszekedett ellenségként üzengessenek egymásnak. Az eltérő nézetek összevetésére, az álláspontok tisztázására, a programpontok ismertetésére vágyunk és nem durva ökölharcra.

2. A hétfő esti rendezvény agendája úgy módosult, hogy Hadházy – állítása szerint szomorúan, de – egyedül is elment a Gulyás Márton-féle rendezvényre. Ez szép dolog, csak azt nem tudom, hogy versenytárs híján kivel beszélgetett? A műsorvezető-moderátor Gulyás Mártonnal? Oké, ez is lehet izgalmas, csak nem helyettesíti a képviselő-jelölti találkozót. Ezért aztán meg sem néztem a hétfő esti fórumot, hiszen az „egyszemélyes” igehirdetés számomra nem nagyon érdekfeszítő, mivel nem kínál összehasonlítási alapot. Pillanatnyilag az sem tudható, hogy Hadházy elmegy-e a szeptember 17-i (Zugló TV) fórumra, tehát lehet, hogy az is féloldalas lesz, csak másként. Néhány órával ezelőtt a Momentum elnöke is beszállt a partiba, és így nyilatkozott: „Tóth Csaba elmenekült a Partizán-vita és végtelenül tisztességes ellenfele, Hadházy Ákos elől. Amelyik ellenzéki képviselőjelölt egy másik ellenzékivel sem mer kiállni, attól semmit nem lehet várni akkor, amikor a Fideszszel kellene megküzdeni. Akkor is csak üzletelne velük.” Ez a megjegyzés sem igazán „békepárti”, nem segíti a konfliktusba keveredett felek szembenállásának tompítását, nem hozza közelebb egy értelmes vitaest megrendezésének lehetőségét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.