2021. október 18., hétfő

MÁRKI-ZAY A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ, AZ MSZP ÉS A BALOLDAL MEGSEMMISÍTÉSÉRE KÉSZÜL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.10.18.


Ahogy Orbán Viktor 2010-es választási győzelmének éjszakáján elmondott beszédéből is ki lehetett olvasni, hogy egy önkényuralmi rendszer bevezetésére készül, úgy Márki-Zay Péter győzelmi beszédéből is ki lehet olvasni, hogy egy autokrata szélsőjobboldali vezér vette át az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelölti posztját, akinek nem Orbán a fő ellenfele, hanem a baloldal. Orbán csak annyiban, hogy útjában áll a hatalmi vágyainak. Ez még az a pillanat, amikor elmondható, hogy létezik az “ellenzéki összefogás”, mert annak napjai meg vannak számlálva.

Márki-Zay azt állította, hogy „kivételes ez az alkalom, mert ma ellenzéket is váltottunk”. Ezt hogyan kell érteni? A lelkendező hívek elmennek az ilyen mondatok mellett, pedig nem szabad. Tessék megmagyarázni, mit jelent Márki-Zay Péter állítása, miszerint “ma ellenzéket is váltottunk”. Milyen ellenzékre gondol? Tudomásunk szerint az ellenzék minden pártja az ellenzéki összefogás része, s ő ennek az összefogásnak lett a miniszterelnök-jelöltje. Őket váltotta volna le? Mindet vagy csak a baloldaliakat? Kit váltott le? Ha nem őket, akkor azokat, akik nincsenek az összefogásban?

Márki-Zay naponta kényszerült bocsánatkérésre az előző napi állításai miatt. Egy országos jelentőségű politikus ezt nem engedheti meg magának. Most kijelentette, hogy leváltotta az “ellenzéket”, ezzel hat az emberek érzelmeire, és nem tudjuk, kit váltott le és hogyan? Államférfi ilyen kijelentéseket nem tehet. Ki ellen irányítja a gyűlöletet, s kinek kell úgy tekinteni magára, mint leváltottra? Ezt a kijelentést számon kell kérni. Márki-Zay mondja meg, hogy kit/kiket “váltott le”? Esetleg az egész baloldalt? A jelszóból talán csak annyi igaz, hogy “nem bal”?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.