2021. október 2., szombat

RAJTUK MÚLHAT A 2022-ES VÁLASZTÁS

444.HU
Szerzők: CZINKÓCZI SÁNDOR, SZUROVECZ ILLÉS
2021.10.02.


- A kormányváltáshoz mindenképp jól kell teljesítenie az ellenzéknek a billegő körzetekben.

- Azokat soroltuk ide, ahol a fideszes jelölt legutóbb 48-52 százalékot szerzett.

- Ilyen kis előnnyel nyert például Lázár János, Hende Csaba vagy Pócs János is.

- Az előválasztáson eldőlt, kik szállnak szembe velük jövőre.

Huszonhét olyan választókerület van az országban, ahol a leginkább kétesélyes, hogy ellenzéki vagy fideszes győzelem születik-e jövőre. Ezek olyan körzetek, ahol 2018-ban a kormánypárti jelölt 48-52 százalék közötti eredményt tudott elérni. Itt dőlhet el a jövő évi választás sorsa.

Az előválasztásnak köszönhetően már tudjuk, kiket küld harcba az ellenzéki összefogás ezekben a körzetekben. Tízen a DK, heten-heten a Jobbik és az MSZP, ketten a Momentum, egy jelölt pedig a Párbeszéd frakciójába ülne be győzelem esetén.

Nehezebb megjósolni, hogy a Fidesz kiket fog felsorakoztatni. A kormánypártban az előválasztás úgy zajlik, hogy az Orbán Viktor által kinevezett választókerületi elnökök ajánlanak jelölteket (általában saját magukat), akikről az Országos Választmány (általában Orbán Viktor) dönt. Bár Kubatov Gábor pártigazgató a legbalhésabb képviselőknek már megüzente, hogy „bölcsebb lenne, ha a közösségünk érdekében hagynák, hogy más induljon helyettük”, ebben a 27 választókörzetben várhatóan ugyanazokat indítja a Fidesz, akiket 2018-ban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.