2021. október 22., péntek

ROMÁNIÁBAN TOMBOL A JÁRVÁNY, BERGAMÓI ÁLLAPOTOK URALKODNAK A KÓRHÁZAKBAN

QUBIT
Szerző: RADÓ NÓRA
2021.10.22.


A kórházak megteltek, a szabad ágyak elfogytak, az egészségügyi dolgozók a kiégés szélén vannak, miközben a teljesen oltottak száma az egyik legalacsonyabb az EU-ban. Florin Poenaru szociológus szerint az elkeserítő helyzetért ugyanúgy felelős az október elején megbukott román kormány, mint az államban hitüket vesztő emberek.

„Az oltatlan betegek jelentős része még a kórházba kerülés után sem hisz a vírus létezésében, az orvosokban, a tudományban, és volt már arra is konkrét példa, hogy az a beteg, akit az intenzív osztályra vettünk fel, de ő is és a családja is elutasították a kórházi ellátást, javaslatunk ellenére, saját felelősségre hazament. Egy nappal később otthonában halt meg oxigénhiányos állapotban” – írta a Qubitnek nemrég Tubák Nimród szakorvosjelölt, aki a Székelyudvarhelyi Városi Kórház COVID-osztályán teljesít szolgálatot.

Kedden világszerte arról számoltak be helyi és nemzetközi lapok, hogy a 19 milliós Romániában újabb fertőzési és halálozási rekordok dőltek meg. A hatóságok megerősítették, hogy 18 863 új fertőzöttet azonosítottak, és 574-en vesztették életüket a járványban. Ez az első alkalom, hogy Romániában 500 fölé emelkedett a halottak száma. A Digi24 helyi televízió szerint egyenesen háborús állapotok uralkodnak a kórházakban, akkora a terhelés az egészségügyön. Az elhunytak már nem férnek el a halottasházban, a folyosókon fekete zsákokba helyezett holttestek sorakoznak, a temetkezési vállalatok járművei pedig sorban állnak a kórházak udvarán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.