2021. november 2., kedd

A FIDESZ GONDOSAN KIÉPÍTETT KORRUPCIÓS RENDSZERE EGY KORMÁNYVÁLTÁST IS TÚLÉLHET

HVG360
Szerző: SZTOJCSEV IVÁN
2021.11.02.


Nem kell megszegni a törvényt, sokkal egyszerűbb átírni – ez az egyik központi tétel, amikor az elmúlt közel 12 év immár önjáróvá vált korrupciós rendszerét figyeljük. Már a kiszervezés és a bebetonozás zajlik, hogy a Fidesznek egy választási vereség se okozzon problémát.


Emlékeznek arra, hogy 2019-ben a kormány korrupcióellenes kampányt folytatott a Facebookon, YouTube-on, tévés és rádiós hirdetésekkel? Ha valakiben ez nem hagyott mély nyomot, nem kell, hogy feledékenynek érezze magát - pedig a magyar kormány ezt a kampányt is felemlegette tavaly, amikor az Európai Bizottság jogállamisági jelentésére válaszolva kifejtette, hogy miért nem akkora gond itthon a korrupció.

Magyarországon egyébként van középtávú, 2020-2022 közöttre szóló Nemzeti Korrupcióellenes Stratégia, amely nagy részben Pintér Sándor feladatává teszi, hogy küzdjön a korrupció ellen. Sajnos aki részleteket szeretne megtudni az elért eredményekről, és a korrupciomegelozes.kormany.hu oldalról próbál tájékozódni, az az elmúlt tizenkét hónapból csak két hírt talál, ebből az egyik a 9. OECD Globális Korrupcióellenes és Integritási Fórumról szól, a másik viszont annál megnyugtatóbbnak tűnik, a Sikeresnek tartják a korrupcióellenes fellépést az állami szervek vezetői című anyag egyben azt is illusztrálja, hogy egy jó címadással miként lehet tömören összefoglalni az olvasó számára a cikk lényegét. Persze érthető, ha valaki nem éri be közleményekkel - ő nyugodtan csak akkor dőlhetett hátra, amikor idén augusztusban a kormány határozatot adott ki arról, hogy jó a magyar antikorrupciós stratégia és sokszínű a média...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.