2021. november 29., hétfő

A GYŐRI TANÁRNŐ A DIÁKJAINAK CSINÁLT VIDEÓKAT, A VÉGÉN MÁR A FÉL ORSZÁG VELE TANULT

TELEX
Szerző: SUDÁR ÁGNES
2021.11.29.


Jármy-Takács Judit győri tanár az online oktatás két hullámában több mint kétszáz videót készített – előbb csak a tanítványainak, később aztán mindenkinek, aki vele akart tanulni. Az elején még csak a tanítványai nézték a felvett órákat, így 35-38 megtekintést hozott egy-egy videója. Ő is megdöbbent aztán, amikor az Anyeginről szóló felvétele alatt egyszer csak 2570 kattintást látott. A napokban Prima díjat kapott ezért.

Győr-Moson-Sopron megyében tizenhat éve adják át a Prima díjakat. A gálát szponzoráló és a kitüntetést alapító vállalkozók (VOSZ) három éve döntöttek úgy, hogy onnantól a társadalmilag fontos területekre is felhívják a figyelmet egy-egy díjazott személyével. Az első évben egy középiskolai tanár, a másodikban egy intenzíves nővér kapta a kitüntetést. Mindketten ismeretlenek voltak a nagyközönség előtt, hivatásukban ugyanakkor kiemelkedőt alkottak, és ezt teszik ma is.

A 2020-as Prima-gála elmaradt a Covid-járvány akkori második hulláma miatt, idén azonban ismét meghirdették a civil kategóriát: a „hétköznapok hőseit” keresték a járvány idején. Mint eddig, most is a megyei napilap olvasóinak szavazata döntött – az lett Prima díjas, akinek a történetét, a munkáját a legtöbben díjra érdemesnek találták. Idén Jármy-Takács Judit, a győri Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium magyar–történelem szakos tanára lett a győztes.

„Körülnéztem, és a többi nyolc jelölt mellett azt éreztem, már önmagában az megtisztelő, hogy itt vagyok” – mondta Jármy-Takács Judit néhány nappal a díj átvétele után a Telexnek. Ő volt az egyetlen tanár, a jelöltek többsége az egészségügyből, illetve a Covid-járványban kulcsszerepet vállaló győri Petz-kórházból érkezett. Talán beszédes, hogy a nyilvánvalónak tűnő erősorrend felborult: nem a betegágyak mellett küzdő szakemberek közül került ki a győztes, hanem az oktatásból. Jármy-Takács Judit sokat tett azért, hogy ez így legyen...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.