2021. november 8., hétfő

A HÉTEN JÖN A NYUGDÍJASOKNAK A PÉNZESŐ - NÉZEGESSE, MENNYIRE SZÁMÍTHAT!

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: B. VARGA JUDIT
2021.11.08.


Választási év következik, így hiába lehet kisebb a vártnál a növekedés, a nyugdíjasok megkapják a beígért példátlanul magas juttatást. A folyószámlával rendelkezőknek a Kincstár már pénteken jóváírja a nyugdíjprémiumot és az infláció megugrása miatti pluszjuttatást is.


Főként a durvuló járványhelyzet miatt, a Pénzügyminisztérium a GDP-növekedés idei előrejelzését a korábbi 7-7,5 százalékról 6,8 százalékra csökkentette. Még nem tudjuk, hogy végül mekkora lehet majd az idei növekedés, de azt már kihirdették, hogy a nyugdíjasok a lehető legmagasabb prémiumot kapják. Ez a törvény alapján a gazdaság 7,5 százalékos bővülése esetén járhatna.

Az idei év abban is különleges, hogy a törvényben eredetileg lefektetettel ellentétben a teljes, 80 ezer forintos prémiumot mindenki maradéktalanul megkapja. Azok is, akik havi járandósága nem éri el a 80 ezer forintot (korábban ekkora, illetve ennél csekélyebb összeg alatt arányosan kevesebb járt). Volt 435 ezer ember, akinek kevesebb járt volna, de a magyar gazdaság olyan jól áll, hogy futja rá – mondta el korábban Orbán Viktor szokásos rádióinterjújában. (Nos, azt már látjuk, hogy a gazdaság aligha áll annyira jól, viszont a Fidesz sem, akár még el is veszíthetnék a választásokat.)

Valahogy rájöttek, hogy kínzó lehet a megugró infláció...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.