2021. november 10., szerda

A KORMÁNY TOTOJÁZIK, A JÁRVÁNYÜGYI SZAKEMBEREK EGYRE HANGOSABBAK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2021.11.09.


A Fidesz kommunikációja nem először igyekszik ráerőszakolni a párt érdekeit a valóságra, de ezúttal jóval több múlik ennek sikerén vagy kudarcán, minthogy ki nyeri a 2022-es parlamenti választást. A kormánypárt ugyanis előre elhatározta, hogy ha lesz is negyedik hulláma a koronavírus-járványnak, úgy fog tenni, mintha az csak egy múló rosszullét lenne egy fergeteges rave parti közben. A Fidesz ugyanis nem akar rossz híreket közölni az emberekkel egy fontos választás előtt, ám a korlátozások halogatása, illetve átpasszolása a munkáltatók oldalára azt jelzi, hogy a felelősségvállalás továbbra sem az Orbán-adminisztráció erőssége.

Orbán Viktor legutóbbi rádiós monológjában maga ismerte el, hogy a kormány intézkedéseit elsősorban azok a közvélemény-kutatások határozzák meg, melyek segítségével azt szondázzák, milyen hatással lesznek azok a Fidesz esélyeire a jövő tavaszi választáson. "A mérésekben én látom egyébként, hogy az emberek ezt támogatják, tehát mi nem föltettük az ujjunkat a levegőbe, hogy megnézzük, hogy milyen a széljárás, hanem előtte fölmérjük az emberek véleményét." - mondta többek között arról, miért nem vállalta be a kormány, hogy elrendelje a kötelező oltakozást minden magyar állampolgár számára.

Orbán tudja, hogy szavazatok százezreit kockáztatná azzal, ha ezen a területen is olyan arroganciával járna el, mint például az úgynevezett rabszolgatörvény elfogadásával. A kormánypárt belső felméréseinek eredményeiről persze a kívülállóknak nincsenek ismereteik, ám feltételezhető, hogy az oltásnak ellenálló magyar polgárok jelentős része a Fidesz szavazója, így a vakcina felvételének kötelezővé tétele jelentős népszerűségvesztéssel járna számukra. A pénteki rádiós fellépés egyik önleleplező mondata ezért így szól: "Egy általános, kötelező oltás elrendelése szerintem túl van azon a tűréshatáron, amit a magyarok elfogadnak."

Azzal azonban, hogy a kötelező oltás elrendelésének lehetőségét megadta a munkáltatóknak, azt is elismerte, hogy nagy a baj. Ha ugyanis tényleg igaz lenne a kormánypropaganda állítása, mely szerint működik az oltás, és ennek következtében működik az ország, akkor nem kéne a kellemetlen rendelkezések meghozatalát a munkáltatókra bízni. Orbán Viktor lényegében elismerte, hogy a jelenlegi intézkedések nem elegendőek ahhoz, hogy megállítsák a járvány erősödését, ugyanakkor a szükséges lépések meghozatalát halogatja, illetve mások józan belátásra bízza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.