2021. november 28., vasárnap

BONYOLULT ÚTVESZTŐVÉ VÁLTAK A COVIDOS ISKOLÁSOKRA ALKALMAZOTT SZABÁLYOK

HVG / ITTHON
Szerző: BIHARI ÁDÁM
2021.11.28.


Sakkban tartja a szülőket a koronavírus. Bár hivatalosan nincs arról adat, hogy kilőtt volna a közoktatásban résztvevők körében a fertőzésszám, de szülők tömegei írnak arról a közösségi oldalakon, hogy egy pozitív teszt hogyan állítja a feje tetejére gyerekek és felnőttek a járvány miatt egyébként is bizonytalan mindennapjait.


"Tisztelt Szülők! Sajnálattal értesültünk, hogy Kovács Pisti Covid-tesztje a 6.b-ből/a gesztenye csoportból/a törpikék szakkörből pozitív lett”


- ha ön kisgyerekes szülő, akkor nagy az esély rá, hogy az elmúlt hetekben legalább egyszer kapott már hasonló tartalmú üzenetet az iskolából vagy óvodából.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) eljárásrendjében látszólag egyértelműen rendelkezik arról, mi a teendő, ha fertőzöttet találnak egy közösségben. “A hatóság által ismert, igazolt Covid–19 fertőzöttel szoros kapcsolatba került személyeket az utolsó találkozástól (az igazolt fertőzött elkülönítésétől) 10 napra járványügyi megfigyelés alá kell helyezni”. Ám ez mégis meglehetősen széles mérlegelési lehetőséget ad arra, hogy ki és mikor kerülhet karanténba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.