2021. november 22., hétfő

ERRE SENKI SEM SZÁMÍTOTT, ÖRÜLHETNEK AZ AUTÓSOK - CSÖKKENT A KÖTELEZŐ DÍJA, ÉRDEMES KALKULÁLNI

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.11.22.


Teljes csendben fut az idei kötelező gépjármű- felelősségbiztosítási „kampány”, pedig az autósoknak már csak alig több mint egy hete maradt a váltásra. A várakozásokkal szemben nem nőtt, hanem csökkent az évfordulós szerződések átlagdíja. Várhatóan százezren válthatnak biztosítót.


Igazi meglepetést okozott a biztosítók jövő évi kgfb-díj tarifájának hirdetése. Miközben az alkuszok arra számítottak, hogy a gépjármű-javítási díjak jelentős emelkedése miatt 5-10 százalékkal nőni fog a 2022-es átlagdíj, a valóságban 5-10 százalék lett a kgfb-átlagdíj csökkenése – mondta Papp Lajos, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) gépjárműtagozatának vezetője az Azénpénzem.hu kérdésére.

A csökkenés oka egyedül a biztosítók közötti verseny. Néhány nagyobb szereplő ugyanis úgy döntött, hogy mégiscsak lát fantáziát ebben a szegmensben – tette hozzá a szakértő. Igaz, az előző évek díjemelése után volt is tér a díjcsökkentésre.

Ez egyébként beleillik abba a trendbe, amiről korábban az Magyar Nemzeti Bank is beszámolt. Az MNB idén olyan új árindexet indított útjára, amely megmutatja, hogy a teljes piacon hogyan alakulnak a kfgb-átlagdíjak. Így az autósok számára is láthatóvá válik, mennyivel fizetnek többet az indokoltnál. A tavalyi év brutális díjemelése után 2021. II. negyedévi kgfb-index szerint országos szinten 2 százalékkal, Budapesten pedig 9 százalékkal mérséklődött a személyautók átlagdíja az előző év azonos időszakához képest...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.