2021. november 4., csütörtök

HÉT LESÚJTÓ ÁBRA A MAGYAR KÓRHÁZAK TERHELÉSÉRŐL - A KORMÁNY HAMAROSAN LÉPHET A JÁRVÁNYHELYZET MIATT

PORTFOLIO
Szerző: CSIKI GERGELY
2021.11.04.


Tombol a negyedik járványhullám Magyarországon és ez a kórházak terhelésén is érzékelhető, sőt. Olyan tempóban emelkedik a kórházakba, valamint lélegeztetőgépre kerülő betegek száma, mint korábban szinte soha. A tavalyi tapasztalatok alapján sajnos idén ősszel sem kizárt: pár héten belül eljöhet az a pont, amikor az állami kórházak annyira leterheltek lesznek covidos betegekkel, hogy a kormánynak korlátoznia kell az egészségügyhöz való hozzáférést, például a halasztható beavatkozások felfüggesztésével. A kormány abban bízhat, hogy pár hét múlva már effektív lesz a múlt héten elrendelt szigor hatása és az őszi szünet (a kontaktusok csökkenésén keresztül) is segít, így a járványgörbe laposodhat és a kórházak terheltségének növekedése nem lesz ilyen meredek.


Terhelődik az állami ellátórendszer


A negyedik hullám Magyarországon is a meredeken felfutó szakaszába lépett, már nem csak az oltatlanok járványáról beszélünk. A járványhelyzet egyre rosszabb az állami kórházak falai között is, legalábbis a legutolsó adatok szerint. A fertőzéssel összefüggésben már 3172 főt ápolnak az intézményekben, és 350 beteg szorul gépi támogatásra.

Az alábbi hosszabb távra visszatekintő ábráról jól leolvasható, hogy a számok alapján ugyan nem példanélküli a helyzet, azonban távolról sem megnyugtató. Főleg, ha összevetjük a görbéket az egy évvel ezelőtti azonos időszakkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.