2021. november 4., csütörtök

INGYEN JÁTSZANÁK KI AZ ÁLLAMI TULAJDONBAN LÉVŐ SPORTLÉTESÍTMÉNYEKET, TÖBB TÖRVÉNYT MÓDOSÍTANAK EMIATT

ALFAHÍR
Szerző: Alfahír
2021.11.04.


Az Orbán-kormány gőzerővel folytatja a nemzeti vagyon kijátszását. A nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter, Mager Andrea egy olyan törvénycsomagot terjesztett az Országgyűlés elé, amelynek az egyik eleme meglehetősen furcsa módon módosítaná a sportról szóló törvényt.


A sporttörvény 64. paragrafusában eddig az szerepelt, hogy az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonú ingatlanok a sportpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium előzetes egyetértésével adhatók ingyenesen önkormányzati tulajdonba.

"Az önkormányzat az ingyenesen tulajdonba kapott, a tulajdonátruházás időpontjában az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonban lévő ingatlant a tulajdonszerzést követő 15 évig köteles elsődlegesen sportcélokra használni, és ezt az ingatlan másodlagos jellegű hasznosítása sem veszélyeztetheti. Az ingyenesen történt tulajdonszerzést követő 15 évig az önkormányzat az ingatlant csak a sportpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium egyetértésével terhelheti meg" - szerepel még a törvényben.

Ez változhat most meg.

Mager Andrea javaslata szerint ezután

„az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonú ingatlanok a sportpolitikáért felelős miniszter előzetes egyetértésével sportcélokra adhatóak ingyenesen tulajdonba"

- azaz nincs megnevezve, hogy kinek adható ingyen oda az állami vagyon, és az önkormányzat is kikerült a szövegből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.